OH - 02.08.2021 15:29

Obhajca zlata sa po semifinálovom páde prebral až v nemocnici

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Pred piatimi rokmi sa americký BMX pretekár Connor Fields tešil zo zlatej medaily, no z Tokia bude mať o poznanie horšie. Jeden z hlavných ašpirantov na cenný kov v tejto disciplíne totiž nedokončil svoje semifinálové kolo a plné ruky práce s ním mali zdravotníci. Po prvých dvoch jazdách mu patrilo druhé miesto a postup do finálového kola mal prakticky istý. Lenže krátko po štarte tretej jazdy stratil stabilitu. Jeho predné koleso zavadilo o konkurenta pred ním a nasledoval nekontrolovaný pád.

Divákom sa tak naskytli mrazivé momenty, keď sa 28-ročný rodák z Texasu zrútil na zem a zvyšok osemčlennej skupiny sa v plnej rýchlosti prehnal okolo neho. Na zemi sa ocitol aj Holanďan Twan van Gendt, ktorý však následne na svoj bicykel vysadol a s výraznou stratou dokončil. Nič to však po dvoch posledných miestach nezmenilo na jeho nepostupovom umiestnení. Fieldsa okamžite prevzali pod drobnohľad lekári a niekoľko minút ho ošetrovali priamo na okruhu. Potom bol prevezený do neďalekej nemocnice a podrobili ho ďalším vyšetreniam. Hoci bol americký olympionik mimo vedomia, americký tím medzičasom už informoval, že sa Fields prebral, je stabilizovaný a čaká na upresnenie svojho zdravotného stavu.

Fields sa napriek pádu kvalifikoval do finálovej jazdy, no v tej nebol schopný nastúpiť. Prvé dve semifinálové kolá totiž zvládol tretím respektíve prvým miestom a kvarteto konkurentov udržal v súčte bodov a časov za sebou. Zlato si v tejto disciplíne pre seba uchmatol holandský reprezentant Niek Kimmann, no dobrý zdravotný stav Fieldsa sa predsa javí ako dôležitejšia a lepšia správa, ktorá priletela z krajiny vychádzajúceho slnka.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora