OH - 07.08.2021 11:07

Olympijský zápasník škaredo uhryzol súpera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Človek by si myslel, že podobné veci sa na olympijských hrách diať nemôžu, a predsa! Ind Ravi Kumar Dahiya bral striebro v zápasení do 57 kilogramov, pričom v semifinále zdolal Kazacha Nurislama Sanajeva. V konečnom dôsledku bronzový medailista sa s nepriaznivým vývojom súboja odmietol zmieriť a v jednom momente sa do svojho oponenta zahryzol. Usvedčili ho televízne zábery aj nepekná stopa, ktorá ostala na pravej ruke Dahiyu.

Sanajev pritom mal v zápase navrch, no Ind následne zvýšil aktivitu a výsledkom bolo položenie súpera na lopatky a zisk víťazného bodu. Zúfalá situácia žiadala zúfalé riešenia a práve to bol moment, kedy sa Sanajev zahryzol do bicepsu súpera. Dahiya však nepoľavil, vytrval a získal piatu tokijskú medailu pre svoju krajinu.

Čo prekvapuje ešte o čosi viac, rozhodca zo vzdialenosti niekoľkých desiatok centimetrov incident prehliadol, a to napriek protestom uhryznutého zápasníka. Nešlo pritom o prvý tohtoročný pokus o uhryznutie. Takto sa predviedol aj boxer Youness Baalla, ktorý prejavil svoju frustráciu v osemfinálovom boxerskom zápase ťažkej váhy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora