OH - 23.08.2021 18:46

Paralympiáda 2021 bude mať rekordnú televíznu sledovanosť

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Svojho času boli pre Medzinárodný olympijský výbor odmietanou a neocenenou záležitosťou. Paralympiáda si však rokmi vybudovala postavenie prestížneho a atraktívneho podujatia a to by sa malo v roku 2021 prejaviť aj na televíznej sledovanosti. Podľa odhadov Medzinárodného paralympijského výboru, jedenásťdňové podujatie má sledovať 4,25 miliardy ľudí. Televízna spoločnosť NHK pripraví 540 vysielacích hodín formou priamych prenosov, čo je o štyridsať hodín viac ako bolo doterajšie maximum.

Otvárací ceremoniál je v Tokiu naplánovaný na utorok 24. augusta a vysielacie práva vlastní 150 televíznych staníc po celom svete. Pribudli pritom partneri z Afriky, Ázie aj Južnej Ameriky. "Šírenie signálu z Hier je ešte dôležitejšie ako v minulosti, keďže diváci sa tentoraz do hľadísk športovísk nedostanú. Sme vďační všetkým, ktorí sú ochotní rozprávať krásne a dojímavé príbehy paralympionikov a inšpirovať ďalších ľudí," hlási marketingový tím paralympiády.

Medzi znevýhodnenými športovcami sa najväčšej popularite tešia atletické disciplíny, basketbal na vozíku, plávanie či cyklistika. Slovensko vyslalo do Tokia 27 reprezentantov a ambíciou je zopakovať jedenásť získaných medailí z Ria. Vtedy sa činil najmä cyklista Jozef Metelka a strelkyňa Veronika Vadovičová, zhodne s dvomi zlatými a jednou striebornou.