Profily zápasníkov - 07.08.2017 07:15

Oktagon Výzva II začína: Takto vyzerá osmička bojovníkov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: Svet MMA

Najzaujímavejšie highlighty zo sveta zmiešaných bojových umení vám prinášame v spolupráci s portálom SVET MMA.

Na koho sa môžu diváci Oktagon - Výzva 2 tešiť?

Snažili sme sa poskladať vyrovnané tímy, ktoré budú zložené z talentovaných bojovníkov s perspektívou, ktorí sú mladí, draví a hladní po víťazstvách.

Slovenskú stranu budú zastupovať Patrik Grunner, Tomáš Bolo, ´Pirát´ Krištofič a Rado Úškrt. Český tím je v zložení Pavel Simandl a Pavel Salčák od André Raindersa, Ondřej Raška z Jetsaam gymu Brno a Michal Kotalík, ktorý síce bojoval v poloťažkej váhe, ale myslíme si, že patrí do 84 a po tejto show tam aj ostane. Takže to sú bojovníci a trénermi za slovenský tím budú Ilja Škondrič a Attila Végh. Českú stranu bude zastupovať skutočná kvalita v podobe Karlosa Vémolu a Petra Macháčka.

Akým štýlom bude prebiehať nakrúcanie?

Bude to rovnaký systém ako minulý rok, natáčať sa bude v Bratislave. Chcem divákov upozorniť, že do semifinále postupujú dvaja najlepší z každého tímu. To neznamená, že ak tím vyhrá štyri zápasy, tak nepostupujú bojovníci iba z jedného tímu. Oba tímy si vyberú dvoch najlepších, ktorí postúpia do semifinále.

Minulý rok mal slovenský výber mierne navrch. Ako hodnotíte český tím tentokrát?

Pri pohľade na tie mená, ktorých vedie Karlos Vémola a legenda Petr Macháček, to túto sezónu môže byť kľudne naopak.

Čo, okrem súbojov v klietke, uvidíme v show?

Diváci sa môžu tešiť na rôzne výzvy, kde si tímy budú navzájom merať sily. Pripravili sme aj vtipné challenge, ktorými by sme ich chceli potrápiť aj mimo klietky. Uvidíme ich v polohách, v ktorých bojovníkov bežne nevídame.vizitky

Kde prebehne finálový turnaj?

O opasok sa finalisti pobijú v novembri na bratislavských Pasienkoch.

Čo očakávate od druhej série?

Cieľom druhej série je pretlačiť sa do mainstreamu, teda ešte viac do povedomia bežných ľudí, ako to napríklad spravila cyklistika. Minimálne sa budeme snažiť o ďalší krok k tomuto cieľu.

Slovenský tím:

  • Tomáš Bolo (4-4) – skúsený bojovník, ktorý momentálne trénuje v klube Wolf Pride Gym Žilina, kde súčasne zastáva aj pozíciu trénera. Na podujatí Oktagon sme ho mali možnosť vidieť v súboji s Michalom Dobiášom, kde sa mu podarilo vyhrať technickým knokautom.
  • Patrik Grunner (3-2) – odchovanec Spartakus Fight Gym Trnava pod vedením Attilu Végha. Na konte má skalpy bojovníkov ako Tomáš Bolo, ako aj výhry nad bojovníkmi z Poľska či Českej republiky. S dvoma výhrami z posledných dvoch zápasov s ním určite musíme rátať.
  • Samuel Krištofič (7-0) – určite jeden z favoritov podujatia. Veď ´Pirát´ je zatiaľ neporazený bojovník so siedmimi výhrami na konte. Trénuje v bratislavskom Chaos gyme pod Kamilom Cibińskim. V apríli sme ho mali možnosť vidieť na podujatí Oktagon 2, kde si poradil s Bohumilom Lungríkom.
  • Radovan Úškrt (2-1) – jediný zástupca OFA Bratislava má na konte zatiaľ tri profesionálne zápasy, jeho kvality ale netreba nikomu pripomínať. Po zranení sa vracia v plnej sile, pričom jeho najväčšou zbraňou bude neskutočná sila úderov.

Český tím:

  • Michal Kotalík (3-3) – známe meno česko-slovenskej scény Michal Kotalík, je odchovancom Junior MMA Nymburk a do strednej váhy prechádza z poloťažkej kategórie. Mohli sme ho vidieť na prvom podujatí Okatgon, kde dokázal zdolať Pavla Langera na KO už v prvom kole.
  • Ondřej Raška (3-3) – zástupca Jetsaam gym Brno má vyrovnanú bilanciu a taktiež patrí k skúsenejším bojovníkom. Nebezpečný je hlavne na zemi, veď všetky svoje výhry zaznamenal ukončením na submission.
  • Pavel Salčák (0-0) – nováčik na profi scéne MMA, určite ale nie na scéne bojových športov. Zverenec André Reindersa sa bude snažiť získať opasok hlavne svojim postojom, veď  Salčák je amatérskym šampiónom Českej republiky v thajskom boxe.
  • Pavel Simandl (0-0) - ďalším bojovníkom André Reindersa, ktorý si v show odbije profi debut. Simandl je dlhoročným grécko-rímskym zápasníkom, a tak bude jeho prednosťou boj na zemi. Okrem toho má český bojovník za sebou veľmi zaujímavý životný príbeh, ktorý chytí za srdce nejedného diváka.