Podcasty - 16.07.2020 18:33

Podcast Huste.tv: Chcem päťkolovú odvetu s Benkacim, hovorí Tomáš Deák

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Historicky druhým hosťom nášho podcastu bol MMA zápasník Tomáš Deák. Ten porozprával mnoho zaujímavých vecí zo svojej kariéry, ktoré zaujmú nejedného športového fanúšika. S našimi komentátormi debatoval o pôsobení v Rusku, tréningoch a živote bojovníka, ale aj o Oktagone a situácii, ktorá sa udiala začiatkom tohto roka.

Deák totiž absolvoval v najväčšej československej organizácii dva zápasy, pričom ten druhý bol titulový. Na turnaji Oktagon 14 dokázal poraziť českého zápasníka Filipa Macka a získal tak opasok v bantamovej váhe. Následne sa však s Oktagonom nedokázal dohodnúť na ďalšom zápase a tak si hľadal súboj sám. Našiel ho v organizácii I Am Fighter, ktorá pripravila Deákov zápas s Francúzom Moktarom Benkacim. To sa ale nepozdávalo vedeniu Oktagonu, ktoré napokon vymazalo slovenského bojovníka z rebríčka bantamovej váhy a titul je tak aktuálne voľný: „Ja som s nimi mal dohodnutú zmluvu na dva zápasy. Prvý som mal s Gallowayom a druhý, teda posledný, s Filipom Mackom. Dohodol som sa s nimi, že by som mal ísť do Ruska alebo niekde von a ak by mi povolili obhajovať aj titul v Oktagone, tak vždy, keď by som mal medzi zápasmi voľno, tak by som mal zápas aj v Oktagone, aby mi nechali titul,” ozrejmil Deák.

„Potom som volal s Palim Nerudom, že by som potreboval ďalší zápas, pretože mám dlhú pauzu. Povedal mi, že vo februári v Šamoríne mi zápas nevedia dať a najbližšie môžem zápasiť v júli. Júl bol pre mňa neskoro, pretože by som mal zase strašne dlhú pauzu, navyše som už v júli mal bojovať v Rusku. Potom sa mi naskytla šanca bojovať v I Am Fighter, kde mi ponúkli zápas v marci a to bola jediná šanca zápasiť v takomto termíne. Navyše by som bol aj pripravený bojovať v júli, či už v Rusku alebo v Oktagone, lenže ich ego veľmi utrpelo. Neboli sme nijako viazaný. Ja nechápem, čo sa stalo. Išiel som bojovať inde v čase, kedy mi Oktagon nevedel ponúknuť zápas a ten termín, ktorý mi oni ponúkli, som bol voľný,” dodal k tejto téme. Napriek tomu však aktuálne rokuje o ďalšom zápase s touto organizáciou: „Hovoril som s Palim, že ak chcem mať zápas, tak by bola možnosť zápasiť v Oktagone s Joshuom Hillom. Ja tento rok chcem mať zápas, chcem byť aktívny, ale mám dve podmienky a to také, že chcem mať päťkolový zápas a odvetu s Moktarom Benkacim,” potvrdil Deák. Práve Benkaci je totiž jeho posledný premožiteľ z marca tohto roka, kedy Slováka porazil vo veľmi tesnom zápase na body.

Viac z rozhovoru s Tomášom Deákom nájdete v našom podcaste: https://open.spotify.com/episode/5SI4cyle4HPSilaAIUdLNs?si=SFXShVuFQ7OKYQjJ6hj8nw&context=spotify%3Ashow%3A7kbg7Mx260f52CjUqCKPIz

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora