Novinky - 18.12.2019 09:03

MS v šípkach: Historicky prvá žena v druhom kole!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Facebook

Čoraz populárnejšie Majstrovstvá sveta v šípkach pokračujú vo svojom nabitom programe. Včera večer sa v londýnskom Alexandra Palace predstavila aj druhá zo ženských účastníčok turnaja Fallon Sherrocková. Tá vo fantastickom stretnutí porazila svojho súpera Teda Evettsa a stala sa tak prvou ženou, ktorej sa podarilo vyhrať zápas na Majstrovstvách sveta.

Anglická šípkarka vstupovala do stretnutia ako papierová outsiderka, no mala za sebou všetkých prítomných fanúšikov v Alexandra Palace. Stále len 25-ročná hráčka sa svojou skvelou hrou zaslúžila o zápis do histórie. Zvíťazila 3:2 na sety a na radosť domácich priaznivcov si zahrá aj v druhom kole tohtoročného šampionátu. V ňom narazí v sobotu večer na Mensura Suljoviča.

Ďalšou účastníčkou Majstrovstiev sveta bola japonská šípkarka Mikuru Suzukiová, ktorá sa taktiež nenechala zahanbiť. V zápase s Jamesom Richardsonom síce prehrávala už 0:2 na sety, no o víťazovi napokon rozhodol až rozhodujúci leg piateho setu. Zdá sa teda, že ženské šípky sú na vzostupe a majú pred sebou svetlú budúcnosť.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora