Novinky - 21.12.2019 23:09

MS v šípkach: Fallon Sherrocková vyradila nasadenú jedenástku!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Po senzačnom víťazstve v prvom kole dnes na Fallon Sherrockovú čakal náročnejší oriešok. Narazila totiž na nasadenú jedenástku turnaja Mensura Suljoviča, ktorý bol jasným favoritom zápasu. To však bol aj v prvom kole Ted Evetts, no po bojovnom výkone postúpila ďalej domáca šípkarka ako vôbec prvá žena v histórii Majstrovstiev sveta PDC.

Hneď na začiatku zápasu druhého kola sa zrejme ukázala nervozita mladej hráčky. Prvé dva legy totiž prehrala, no potom sa nadýchla k excelentnému výkonu, ktorým získala prvý set pomerom 3:2 na legy. Podobný priebeh mal aj set číslo dva, avšak v opačnom podaní. Úvodné dva legy patrili Sherrockovej, no otočku predviedol Suljovič a vyrovnal tak stav stretnutia na 1:1 na sety.

Zápas plný obratov pokračoval aj v treťom sete, na ktorého začiatku bola Fallon Sherrocková mierne v útlme. To chcel využiť jej rakúsky súper, ktorý získal prvé dva legy. Opäť však došlo k zlepšeniu výkonu domácej hviezdy a tá získala tretí set a bola tak len set od postupu do tretieho kola. Štvrtý set tak mohol byť rozhodujúci a nakoniec aj bol. Fanúšikovia znovu videli päť legov. Ten rozhodujúci zavrela anglická šípkarka symbolicky čistým stredom a senzačne tak postúpila do tretieho kola šampionátu, kde narazí na Chrisa Dobeyho.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora