Novinky - 23.12.2019 16:22

MS v šípkach: Adriana Lewisa nevyradilo ani osem perfektných šípiek súpera!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Aj posledný deň pred vianočnými sviatkami pokračuje svetový šampionát v šípkach. Zápasy tretieho kola hrané už na štyri víťazné sety prinášajú tuhé bitky až do konca, čo potvrdil aj dnešný duel dvojnásobného majstra sveta Adriana Lewisa. Ten narazil na svojho krajana Darrena Webstera, no porazil ho až v šiestom legu siedmeho setu po mimoriadne vyrovnanom priebehu.

Lepšie do zápasu vstúpil Webster, ktorý viedol nad slávnejším krajanom už 2:0 na sety. “Jackpot”, ako znie prezývka Lewisa, sa však vzchopil a vyrovnal na 2:2. Kľúčový moment nastal v šiestom sete, kedy Webster viedol 3:2 na sety, no prehrával 1:2 na legy. Predviedol osem perfektných šípiek, keď k dvom maximám v hodnote 180 bodov pridal aj ďalší triple 20 a tiež triple 19. Na záverečnom double 12 však zaváhal a tak nezaznamenal populárne “deväťšípkové” zatvorenie. Leg síce napokon získal, no celý set prehral a tak sa muselo rozhodovať v samom závere.

V ňom ukázal pevnejšie nervy Lewis a to aj napriek tomu, že prehrával už 0:2 na legy a bol tak len kúsok od vyradenia z turnaja. Štyrmi úspešnými legmi ale set otočil a zápas vyhral pomerom 4:3 na sety. V ďalšom kole sa tak stretne s úspešnejším z dvojice Luke Woodhouse - Dimitri van den Bergh.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora