Novinky - 26.12.2019 13:44

MS v šípkach: Očakávaný hrací deň. Pri terči Sherrocková, Price či van Gerwen

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Majstrovstvá sveta v šípkach organizácie PDC majú počas vianočných sviatkov prestávku. Hneď v piatok sa však vrátia so šiestimi zápasmi, v ktorých sa predstavia napríklad Fallon Sherrocková, Gerwyn Price či Michael van Gerwen. Práve na Sherrockovú je obrátená najväčšia pozornosť na celom turnaji a všetci zainteresovaní netrpezlivo očakávajú, kedy sa nová domáca hviezda znovu postaví pred terč.

Po historických víťazstvách v prvom a druhom kole sa v šípkarskej komunite už zopár dní nerozpráva o ničom inom ako o domácej Fallon Sherrockovej. Tá ako prvá žena v histórii zvíťazila na Majstrovstvách sveta a to v prvom kole proti Tedovi Evettsovi, na čo dokázala naviazať v druhom kole proti nasadenej jedenástke Mensurovi Suljovičovi. Okamžite si tak získala priazeň všetkých fanúšikov šípiek, ktorí sa už tešia na jej ďalšie vystúpenie. V treťom kole sa Sherrocková predstaví proti Chrisovi Dobeymu a tento zápas by v piatok nemal odštartovať skôr ako o 16:00.

Večerný program následne otvorí aktuálna svetová trojka Gerwyn Price. Bývalý hráč ragby momentálne dominuje pri šípkových terčoch a dokázať to chce aj veľkým úspechom na šampionáte. Jeho najbližším súperom bude John Henderson a to v rámci tretieho kola. Hneď vzápätí však bude otvorené aj osemfinále. Škót Gary Anderson narazí na Nathana Aspinalla v zápase, ktorý by podľa očakávaní mal byť mimoriadne vyrovnaný. Piatkový večer uzavrie súboj svetovej jednotky Michaela van Gerwena so Stephenom Buntingom. Holanďan doposiaľ na šampionáte stratil len jediný set a tak je obrovským favoritom na postup do štvrťfinále.

Čakanie na pokračovanie šípkarského šampionátu si môžete skrátiť zostrihom zo zápasu Fallon Sherrockovej proti Mensurovi Suljovičovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora