Novinky - 29.12.2019 23:08

MS v šípkach: Poznáme semifinálové dvojice!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Majstrovstvá sveta v šípkach organizácie PDC už majú na programe len posledné tri zápasy. Po dnešných štvrťfinálových dueloch sú totiž jasné semifinálové dvojice, ktoré budú zajtra bojovať o účasť v novoročnom finále.

V rámci dnešného programu boli na programe štyri stretnutia, v ktorých však z najvyššie nasadenej osmičky hráčov figurovali len traja. Prvý nasadený Michael van Gerwen, tretí nasadený Gerwyn Price a siedmy nasadený Peter Wright zostali v hre spomedzi favoritov na zisk titulu. Ako prví sa však k terču počas popoludnia dostali Nathan Aspinall a Dimitri van den Bergh. Práve Aspinall podáva na celom šampionáte skvelé výkony, ktorými sa zaradil medzi favoritov na dobrý výsledok. Potvrdil to aj v dnešnom stretnutí, keď vo výbornom zápase porazil belgického šípkara 5:3 na sety a zahrá si tak podobne ako v minulom roku v semifinále. V ňom nebude chýbať ani populárny Škót Peter Wright. Zápas s domácim Lukeom Humphriesom mal síce rozohraný skvelo, no o výsledok sa ešte musel obávať. Napokon však zvíťazil 5:3 na sety a na turnaji tak pokračuje.

Večerný program mal jednoznačných papierových favoritov. Svetová jednotka Michael van Gerwen nastúpila na zápas s prekvapením šampionátu Dariusom Labanauskasom, ktorý však ďalšie prekvapenie nepriniesol. Dominantný van Gerwen zapol presne vtedy, kedy to najviac potreboval a postrážil si tak víťazstvo 5:2 na sety. V semifinále si zahrá v očakávanom súboji s domácim Nathanom Aspinallom. Následne sa k terču dostal aj Gerwyn Price, ktorý narazil na Glena Durranta. Včerajší výkon svetovej trojky proti Simonovi Whitlockovi nebol príliš presvedčivý a tak najmä fanúšikovia Durranta cítili šancu na úspech. Na ten však Price svojmu súperovi nedal žiaden nárok, zvíťazil presvedčivo 5:1 na sety a v semifinále ho čaká Peter Wright.

MS v šípkach, výsledky štvrťfinále

Nathan Aspinall - Dimitri van den Bergh 5:3
Luke Humphries - Peter Wright 3:5
Michael van Gerwen - Darius Labanauskas 5:2
Glen Durrant - Gerwyn Price 1:5

Program semifinálových zápasov (Pondelok, 30.12.2019)

Michael van Gerwen - Nathan Aspinall
Peter Wright - Gerwyn Price

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora