Šípky - 31.12.2019 11:00

MS v šípkach: Ostré slová Wrighta po semifinále! Čo je za tým?

Martin Pohanič Autor: Martin Pohanič | Zdroj: sun/huste

Včerajšie prvé semifinále Majstrovstiev sveta v šípkach medzi Gerwynom Priceom a Peterom Wrightom (3:6) malo kontroverznú dohru.

Už počas samotného duelu panovala na pódiu mimoriadne napätá atmosféra. Všetko neskôr vyvrcholilo tým, že k tradičnému pozápasovému podaniu rúk vôbec nedošlo. Price dokonca po odchode do zákulisia odmietol poskytnúť akékoľvek rozhovory a halu Alexandra Palace okamžite opustil.

Jeho náprotivok Peter Wright sa ale v pozápasovom rozhovore predsa len o celom incidente rozhovoril. Všetko vraj začalo už v tréningovej miestnosti, kde sa šípkari rozhadzujú. 

„Pred zápasom sme sa navzájom hecovali a on povedal, že vyhrá prvé dva sety. Myslel som si, že Gerwyn ukáže väčšiu triedu. Mám ho rád ale to, čo povedal, sa mi nepáčilo. Taktiež odo mňa chcel aby som sa koncentroval a presne to som aj urobil. A on prehral! Jeho priemer na tri šípky nebol dosť dobrý na hráča, ktorý by sa chcel dostať do finále. Ja som ale tiež hral veľmi zle. Musím byť vo finále lepší a myslím, že to zvládnem,“ povedal 49-ročný Škót.

Nevynechal ani spomínané podávanie rúk. „Počas prestávky nám v kúpelni došiel toaletný papier, takže možno preto sme si nepodali ruky,“ dodal Wright.

V zajtrajšom finále čaká na škótskeho veterána trojnásobný majster sveta Michael van Gerwen.

Martin Pohanič

Martin Pohanič

Viac článkov od autora