Novinky - 06.01.2020 16:11

Aj majster tesár sa utne. Michael van Gerwen sa v zápase prepočítal

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Nestáva sa často, že šípkarské hviezdy zle spočítajú svoje skóre. Na turnaji Promi Darts WM 2020 sa však takáto situácia udiala samotnej svetovej jednotke. Michael van Gerwen však celú vec zobral s humorom a pokračoval v zápase.

Turnaj pozostávajúci z párových hier spojil holandskú svetovú jednotku so skúseným nemeckým hádzanárom Pascalom Hensom. V zápase základnej skupiny proti dvojici Max Hopp/Frank Buschmann sa odohral zaujímavý moment, keď van Gerwen nesprávne spočítal skóre, ktoré mu zostávalo do zatvorenia. Na ukazovateli sa zobrazovalo 69, čo sa dá zavrieť hodmi na triple 19 a double 6. Holanďan však predpokladal, že mu zostáva 79 a tak po presnej šípke na triple 19 mieril na double 11. Ten na druhý pokus trafil a tak sa radoval z vyrovnania na 1:1 na legy. Radosť mu pokazil hlásateľ, ktorý si samozrejme chybu všimol a tak zahlásil "no score", čo značí okrem iného prehodenie konkrétneho čísla.

Michael van Gerwen a Pascal Hens tak nemali dobrý vstup do turnaja, keď v základnej skupine nevyhrali ani jeden zápas. Vyraďovacou fázou však prešli hladko a pripísali si tak triumf na zaujímavo zloženom podujatí. Okrem spomínaných hráčov sa predstavila napríklad aj Fallon Sherrocková vo dvojici s bývalým futbalistom Lucom Tonim či legendárny Phil Taylor, ktorý utvoril pár s televíznym moderátorom Danielom Boschmannom. Nechýbal aj čerstvý majster sveta Peter Wright alebo semifinalista uplynulého šampionátu Gerwyn Price.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora