Novinky - 09.01.2020 10:44

Vyzývatelia v šípkarskej Premier League potvrdení

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/PDC.tv

Po uplynulých Majstrovstvách sveta organizácie PDC sa šípkarský svet pomaly, ale isto pripravuje na prestížnu Premier League. Tá odštartuje vo štvrtok 6. februára a podobne ako v minulom roku sa predstavia aj deviati vyzývatelia, ktorých organizátori už oficiálne predstavili.

Ihneď po skončení finálového zápasu uplynulého šampionátu boli zverejnení prví dvaja vyzývatelia - John Henderson a Fallon Sherrocková. K ním sa pridala ďalšia sedmička hráčov. Postupne si prestížnu súťaž zahrajú aj Jonny Clayton, William O'Connor, Luke Humphries, Stephen Bunting, Chris Dobey, Jeffrey de Zwaan a Jermaine Wattimena. Po minuloročnom formáte, ktorý vznikol len na základe nečakaného zranenia Garyho Andersona, sa tak rovnakým spôsobom odohrá aj ročník 2020.

Zdroj: PDC.tv

Prestížna šípkarská súťaž potrvá od 6. februára až do 21. mája, kedy spoznáme šampióna. Hrať sa bude každý štvrtok formátom na dvanásť legov. Zápasy sa teda môžu skončiť aj remízou 6:6 alebo víťazstvom jedného z hráčov, ktorý ako prvý získa v dueli sedem legov. Deviatimi stálymi hráčmi budú Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Gary Anderson, Michael Smith, Nathan Aspinall, Glen Durrant a Daryl Gurney. Titul obhajuje holandská svetová jednotka, ktorá si v minuloročnom finále poradila s Robom Crossom 11:5.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora