Novinky - 21.01.2020 11:44

Program šípkarskej Premier League známy!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Prvý februárový štvrtok majú fanúšikovia šípiek v kalendári zaznačený ako štart prestížnej Premier League. Tradičné podujatie otvorí galavečer v škótskom Aberdeene, no už dnes je známy program úvodných deviatich kôl.

Práve vo štvrtok 6. februára sa fanúšikovia môžu tešiť na reprízu nedávneho finále Majstrovstiev sveta PDC medzi Michaelom van Gerwenom a Petrom Wrightom. V hre budú aj ďalší siedmi účastníci a taktiež vyzývateľ, ktorým je v prvý večer domáci John Henderson. Hneď v druhom týždni Premier League dostane príležitosť aj hviezda uplynulého šampionátu Fallon Sherrocková. Vo štvrtom dueli večera vyzve vo štvrtok 13. februára Glena Durranta. Tento večer sa uskutoční v anglickom Nottinghame a na programe je aj škótske derby medzi Garym Andersenom a Petrom Wrightom.

Horúco môže byť počas štvrtého kola Premier League v írskom Dubline. Vrcholom tohto večera totiž bude súboj Gerwyna Pricea s Petrom Wrightom, teda hráčmi, ktorí mali menší konflikt počas semifinále Majstrovstiev sveta. Údajne si však všetko vysvetlili, no napriek tomu to bude určite zaujímavý zápas. Očakávaný je tiež súboj waleského šípkara s Michaelom van Gerwenom. Ten sa uskutoční 12. marca na galavečeri v Liverpoole. Špecialitou tiež budú rozhodujúce kolá osem a deväť, ktoré sa uskutočnia 25., resp. 26. marca v holandskom Rotterdame a tak sa fanúšikovia šípiek môžu tešiť na dvojitú porciu zápasov.

Po týchto galavečeroch bude v Premier League pokračovať len najlepšia osmička, ktorá si zahrá formátom každý s každým. Najlepší štyria hráči súťaže sa následne stretnú 21. mája na záverečnej akcii v Londýne, kde sa rozhodne o tom, kto sa stane víťazom prestížneho turnaja. Titul obhajuje svetová jednotka Michael van Gerwen.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora