Novinky - 31.01.2020 23:37

The Masters 2020: Senzačný koniec van Gerwena v prvom kole!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste,tv

Úvodný hrací deň šípkarskeho The Masters priniesol štyri zápasy s viacnásobnou účasťou domácich hráčov. Už pred začiatkom dnešných duelov bolo jasné, že minimálne dvaja Angličania do štvrťfinále postúpia, keďže hneď dve stretnutia boli čisto domácou záležitosťou.

Ako prví sa však k terču dostali Michael Smith a Mensur Suljovič. Obom nevyšiel nedávny šampionát, na ktorom vypadli v druhom kole. Kým Angličan stroskotal na krajanovi Woodhouseovi, rakúsky šípkar si odniesol prehru zo zápasu s novou hviezdou Fallon Sherrockovou. Dnešný zápas tak bol pre oboch mimoriadne dôležitý. Lepšie ho napokon zvládol domáci hráč. V úvode síce stratil podanie a pustil súpera do vedenia 2:0, no následne získal päť podaní Suljoviča v rade a zápas zvládol dopodávať do úspešného konca. Ešte o čosi jednoznačnejšie dokázal zvíťaziť v druhom zápase večera Nathan Aspinall. V súboji krajanov porazil Jamesa Wadea 10:4 a zaistil si tak miestenku vo štvrťfinále prvého veľkého turnaja po Majstrovstvách sveta.

Hlavným ťahákom úvodného hracieho dňa The Masters bol Michael van Gerwen. Svetová jednotka v prvom kole narazila na Jonnyho Claytona a ukázalo sa, že nie vždy sa papierové predpoklady naplnia. Reprezentant Walesu totiž podal vynikajúci výkon a dokázal senzačne vyradiť van Gerwena už v prvom kole turnaja, ktorý Holanďan vyhral už päťkrát. Posledným zápasom večera bol ďalší čisto anglický súboj. Pred terč sa postavili Rob Cross a Adrian Lewis, ktorí ukázali fanúšikom zaujímavé šípky. Pomerne rýchlo dokázal Lewis svojho súpera okradnúť o podanie, čo potvrdzoval pravidelným získavaním vlastného servisu. Svoje podanie nestratil ani raz a tak sa môže pripravovať na nedeľu, kedy turnaj vyvrcholí.

The Masters 2020, výsledky a program 1. kola

Piatok, 31. januára 2020
Michael Smith (5-Ang.) - Mensur Suljovič (12-Rak.) 10:6
Nathan Aspinall (8-Ang.) - James Wade (9-Ang.) 10:4
Michael van Gerwen (1-Hol.) - Jonny Clayton (16-Wal.) 6:10
Rob Cross (4-Ang.) - Adrian Lewis (13-Ang.) 5:10

Sobota, 1. februára 2020
Daryl Gurney (7-Sev. Ír.) - Dave Chisnall (10-Ang.)
Gary Anderson (6-Škót.) - Ian White (11-Ang.)
Peter Wright (2-Škót.) - Joe Cullen (15-Ang.)
Gerwyn Price (3-Wal.) - Simon Whitlock (14-Austr.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora