Novinky - 02.02.2020 00:07

The Masters 2020: sobota bez výrazného prekvapenia

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth, Richard Weinfortner | Zdroj: Huste.tv

Po včerajšom úvodnom hracom dni, kedy sme spoznali prvú štvoricu štvrťfinalistov, pokračoval prestížny šípkarsky turnaj The Masters aj dnes. Opäť boli na programe štyri zápasy prvého kola, po ktorých je jasné, ako vyzerajú štvrťfinálové dvojice.

Večer plný skvelých šípiek otvoril zápas Daryla Gurneyho s domácim Daveom Chisnallom. Naposledy sa táto dvojica stretla na minuloročných Majstrovstvách Európy, kde uspel prvý menovaný výsledkom 10:5 na legy. Dvojica sa tento raz zdržala pri terči dlhšie a Angličan svojmu súperovi túto prehru dokázal oplatiť. Chisnall sa do ďalšej fázy turnaja dostal po výsledku 10:8.

Rovnakým pomerom skončilo aj stretnutie dvojice skúsených hráčov. Škótsky šípkar Gary Anderson totiž narazil v rámci pavúkového systému na Iana Whitea. Obaja sa naposledy stretli ešte v novembri 2018 na Grandslam of Darts, kde dokázal zvíťaziť Anderson pomerom 5:1 na legy a iný ako víťazný scenár nepripustil ani tento raz. Víťazstvom 10:8 si zabezpečil postup medzi najlepšiu osmičku.

Tretím stretnutím večera bol súboj Petra Wrighta s Joeom Cullenom. Škót sa po prvý raz predstavil v súťažnom zápase ako novopečený majster sveta a bol tak jednoznačným favoritom na postup. Hoci mu súper, stojaci o trinásť priečok svetového poradia nižšie, kládol statočný odpor, zmohol sa len na konečné skóre 7:10. Wright si vylepšil bilanciu vzájomných zápasov s týmto súperom, keď z ostatných siedmich Cullenovi podľahol len raz.

Vrchol večera priniesol atraktívny súboj a zároveň najdramatickejší duel. Búrlivák z Walesu Gerwyn Price dostal v prvom kole za súpera Austrálčana Simona Whitlocka. Hoci jasný papierový favorit Price viedol už 9:4 na legy, bol z toho poriadny nervák a víťaza určilo až udržané podanie v poslednej hre. Dvojica si zopakovala svoju nedávnu konfrontáciu na svetovom šampionáte a aj tento raz sa tešil Walesan, ktorý zápas zvládol výsledkom 10:9.

The Masters 2020, výsledky 1. kola:
Daryl Gurney (7-Sev. Ír.) - Dave Chisnall (10-Ang.) 8:10
Gary Anderson (6-Škót.) - Ian White (11-Ang.) 10:8
Peter Wright (2-Škót.) - Joe Cullen (15-Ang.) 10:7
Gerwyn Price (3-Wal.) - Simon Whitlock (14-Austr.) 10:9
Program štvrťfinále, Nedeľa, 2. februára 2020
Adrian Lewis (13-Ang.) - Michael Smith (5-Ang.)
Jonny Clayton (16-Wal.) - Nathan Aspinall (8-Ang.)
Gerwyn Price (3-Wal.) - Gary Anderson (6-Škót.)
Peter Wright (2-Škót.) - Dave Chisnall (10-Ang.)
Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora
Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora