Novinky - 06.02.2020 11:55

Štartuje prestížna Premier League. Obhajcom Michael van Gerwen

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Čakanie fanúšikov šípiek sa končí. Prestížna Premier League odštartuje dnes večer piatimi zápasmi v škótskom Aberdeene. Na programe je okrem iného aj repríza finále uplynulých Majstrovstiev sveta medzi Michaelom van Gerwenom a Petrom Wrightom, ktorá bude pútať zrejme najväčšiu pozornosť.

Prvý z úvodných deviatich večerov sa uskutoční v Škótsku a vyzývateľom pre dnešok bude domáci John Henderson. Ten si vo štvrtom zápase zmeria sily so zlepšujúcim sa Nathanom Aspinallom a tak to bude mať pomerne náročné. Ešte predtým sa však k terču dostanú napríklad finalista nedávneho The Masters Michael Smith, ktorý narazí na Glena Durranta. Nasledovať bude súboj domáceho Garyho Andersona s Darylom Gurneym a jedným z vrcholov večera má byť spomínaný duel Michaela van Gerwena s Petrom Wrightom.

Ako poslední sa pred terč postavia Gerwyn Price a Rob Cross. Tento zápas bude takisto veľmi očakávaný a sledovaný. Formát Premier League sa oproti minulým rokom nemení. Hrať sa bude maximálne dvanásť legov s možnosťou remízy, ak nastane stav 6:6. V ostatných prípadoch sa súboj končí vtedy, keď jeden z hráčov získa v zápase sedem legov. Po úvodných deviatich kolách sa skončí púť najhoršieho hráča a ďalej bude pokračovať najlepšia osmička. Obhajcom trofeje je Holanďan Michael van Gerwen, ktorý si v minuloročnom finále poradil s Robom Crossom.

Premier League 2020, program 1. kola
Michael Smith (Ang.) - Glen Durrant (Ang.)
Gary Anderson (Škót.) - Daryl Gurney (Sev. Ír.)
Michael van Gerwen (Hol.) - Peter Wright (Škót.)
Nathan Aspinall (Ang.) - John Henderson (Škót.)
Gerwyn Price (Wal.) - Rob Cross (Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora