Novinky - 06.02.2020 23:19

Premier League 2020: Suverénni Durrant a Aspinall. V repríze finále MS úspešnejší van Gerwen

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Fanúšikovia šípiek sa dočkali. Dnes totiž odštartovala prestížna Premier League piatimi zápasmi, ktoré priniesli zaujímavé výsledky. Hneď traja hráči boli v škótskom Aberdeene domáci a tak priaznivci priamo v hale mali svojich jednoznačných favoritov.

Ako prví sa k terču postavili dvaja anglickí šípkari. Finalista uplynulého The Masters Michael Smith narazil v úvodnom zápase Premier League na Glena Durranta. Formu z nedávneho turnaja však mladší z dvojice nedokázal využiť. V stretnutí takmer neustále doťahoval a napokon podľahol Durrantovi 3:7. Práve víťaz tohto duelu si o týždeň zahrá s Fallon Sherrockovou. Domácich fanúšikov vzápätí rozjasal Gary Anderson, ktorý si po vyrovnanom priebehu poradil s Darylom Gurneym a po víťazstve 7:5 si tak do tabuľky pripisuje prvé dva body.

Rovnakým výsledkom sa skončil aj najočakávanejší zápas večera. Repríza finále Majstrovstiev sveta medzi Michaelom van Gerwenom a Petrom Wrightom vyznela lepšie pre svetovú jednotku. Mimoriadne kvalitný zápas rozhodol až záver, v ktorom sa podarilo Holanďanovi vziať podanie súpera. Ako posledný sa z domácich hráčov postavil pred terč John Henderson. V pozícii prvého vyzývateľa však nestačil na Nathana Aspinalla. Angličan zvíťazil 7:3 a dostal sa tak na delené prvé miesto v tabuľke.

Posledný duel večera obstarali Gerwyn Price a Rob Cross. Vyrovnaný priebeh vyvrcholil jedinou remízou prvého kola. Po prvom kole Premier League teda vedie dvojica Glen Durrant - Nathan Aspinall s najlepším skóre. Ďalšie kolo je na programe o týždeň vo štvrtok 13. februára v anglickom Nottinghame aj s účasťou ženskej hviezdy Fallon Sherrockovej.

Premier League 2020, výsledky 1. kola
Michael Smith (Ang.) - Glen Durrant (Ang.) 3:7
Gary Anderson (Škót.) - Daryl Gurney (Sev. Ír.) 7:5
Michael van Gerwen (Hol.) - Peter Wright (Škót.) 7:5
Nathan Aspinall (Ang.) - John Henderson (Škót.) 7:3
Gerwyn Price (Wal.) - Rob Cross (Ang.) 6:6

Tabuľka Premier League 2020 (po prvom kole)
1. Glen Durrant (skóre 7:3) 2 body
1. Nathan Aspinall (skóre 7:3) 2 body
3. Gary Anderson (skóre 7:5) 2 body
3. Michael van Gerwen (skóre 7:5) 2 body
5. Gerwyn Price (skóre 6:6) 1 bod
5. Rob Cross (skóre 6:6) 1 bod
7. Peter Wright (skóre 5:7) 0 bodov
7. Daryl Gurney (skóre 5:7) 0 bodov
9. Michael Smith (skóre 3:7) 0 bodov

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora