Novinky - 13.02.2020 23:24

Premier League 2020: V remízovom kole vynikal van Gerwen

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Piatimi zápasmi dnes pokračoval program prestížnej šípkarskej Premier League. Najočakávanejším duelom bol stret Glena Durranta s novou senzáciou Fallon Sherrockovou. Mladá šípkarka sa opäť predviedla vo vynikajúcom svetle, keď so skúseným súperom uhrala remízu a mala dokonca na dosah historické víťazstvo na tradičnom turnaji.

Ako prví sa k terču postavili Rob Cross a Nathan Aspinall. Anglickí šípkari predviedli mimoriadne vyrovnanú hru s dramatickým priebehom. Napokon sa radoval Cross, ktorý si tak po víťazstve 7:5 pripísal prvú výhru v tohtoročnej edícii Premier League. Naopak druhú remízu zaknihoval jeho protivník z prvého týždňa Gerwyn Price. Ten síce s Michaelom Smithom prehrával už 2:6, no štyrmi legmi v rade dokázal vybojovať cenný bod za remízu 6:6. Pre Smitha to je po porážke z prvého týždňa premiérový bodový zápis v ročníku 2020. Ďalšia remíza večera sa zrodila v škótskom derby. Gary Anderson si rozdelil body s Petrom Wrightom vo vyrovnanom súboji a diváci tak opäť videli všetkých dvanásť legov.

Rovnaký trend pokračoval aj v zápase Glena Durranta s Fallon Sherrockovou. Druhá vyzývateľka tohtoročnej Premier League sa držala viac než dobre a mala dokonca na dosah víťazstvo. Ďalšiu šípkarskú senzáciu však prekazil skúsený domáci hráč záverečným hodom na double 16. O poznanie jednoznačnejšie bolo stretnutie medzi Darylom Gurneym a Michaelom van Gerwenom. Holanďan bez problémov dominoval a zvíťazil 7:1. Po dvoch kolách tak vedie tabuľku a najbližšie si zahrá s Nathanom Aspinallom. O týždeň sa kolotoč Premier League presťahuje do Cardiffu, kde bude domácim hráčom Gerwyn Price a taktiež vyzývateľ Jonny Clayton. 

Premier League 2020, výsledky 2. kola
Rob Cross (Ang.) - Nathan Aspinall (Ang.) 7:5
Gerwyn Price (Wal.) - Michael Smith (Ang.) 6:6
Gary Anderson (Škót.) - Peter Wright (Škót.) 6:6
Glen Durrant (Ang.) - Fallon Sherrocková (Ang.) 6:6
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Michael van Gerwen (Hol.) 1:7

Tabuľka Premier League 2020 (po druhom kole)
1. Michael van Gerwen (skóre 14:6) 4 body
2. Glen Durrant (skóre 13:9) 3 body
3. Rob Cross (skóre 13:11) 3 body
3. Gary Anderson (skóre 13:11) 3 body
5. Nathan Aspinall (skóre 12:10) 2 body
6. Gerwyn Price (skóre 12:12) 2 body
7. Peter Wright (skóre 11:13) 1 bod
8. Michael Smith (skóre 9:13) 1 bod
9. Daryl Gurney (skóre 6:14) 0 bodov

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora