Novinky - 20.02.2020 10:44

Zastaví anglický talent suverénneho van Gerwena?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Tretím kolom dnes bude pokračovať prestížna šípkarská Premier League. Kolotoč zápasov sa presunie už do tretej krajiny, keď po Škótsku a Anglicku bude galavečer tentokrát hostiť Wales. Hlavnou hviezdou pre domácich fanúšikov je samozrejme svetová trojka Gerwyn Price, no príležitosť dostane aj vyzývateľ Jonny Clayton, ktorý bude taktiež hájiť farby domácej krajiny.

Atraktívny duel čaká fanúšikov hneď na úvod. Úradujúci majster sveta Peter Wright totiž vyzve Roba Crossa. Škótskemu hráčovi sa v tohtoročnej edícii prestížnej súťaže doposiaľ príliš nedarí, no naďalej patrí k najlepším šípkarom na svete. Ako ďalší sa na rad dostanú Jonny Clayton a Michael Smith. Tretí vyzývateľ v Premier League bude bojovať o cenný triumf proti anglickému reprezentantovi, ktorý je aktuálne až na ôsmom mieste v tabuľke s jediným bodom na konte.

Tretím zápasom večera bude očakávaný stret Michaela van Gerwena s Nathanom Aspinallom. Svetová jednotka prechádza dlhodobým turnajom hladko, no talentovaný Angličan je odhodlaný byť prvým hráčom, ktorý Holanďana v tohtoročnej edícii porazí. Nasledovať bude najzaujímavejší duel pre domáce publikum, Daryl Gurney totiž vyzve Gerwyna Prica. Reprezentant Severného Írska zatiaľ nezískal ani bod, kým waleská hviezda má na konte dva body za dve remízy. Posledným duelom večera bude súboj Glena Durranta s Garym Andersonom a teda stret druhého a tretieho šípkara tabuľky, ktorý uzavrie večer v Cardiffe.

Premier League 2020, program 3. kola
Peter Wright (Škót.) - Rob Cross (Ang.)
Jonny Clayton (Wal.) - Michael Smith (Ang.)
Michael van Gerwen (Hol.) - Nathan Aspinall (Ang.)
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Gerwyn Price (Wal.)
Glen Durrant (Ang.) - Gary Anderson (Škót.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora