Novinky - 20.02.2020 23:14

Premier League 2020: Prvá prehra van Gerwena, remízový kráľ Price

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Treťou krajinou v poradí, ktorá hostila galavečer šípkarskej Premier League, bol Wales. V Cardiffe dostal okrem stáleho účastníka Gerwyna Prica príležitosť aj ďalší domáci hráč Jonny Clayton, no tomu sa príliš nedarilo.

Hneď na úvod sa vedenia ujal škótsky šípkar Peter Wright v zápase s Robom Crossom. Náskok troch legov však dlho nevydržal a Angličan duel zdramatizoval. Napriek tomu súboj prehral a Wright si tak pripísal prvú výhru v tomto ročníku. Následne dostal príležitosť v pozícii tretieho vyzývateľa domáci hráč Jonny Clayton. Ten síce vyhral prvý leg, no to bolo z jeho strany všetko a Michael Smith si tak dokráčal za dvoma bodmi hladkým víťazstvom 7:1 na legy. Očakávaným bol súboj Michaela van Gerwena s Nathanom Aspinallom, ktorý priniesol drámu až do konca. Rozhodujúci bol jedenásty leg, kedy Angličan vzal svetovej jednotke podanie a v tabuľke sa tak na holandského šípkara dotiahol.

Druhý domáci hráč a hlavná hviezda waleského publika Gerwyn Price odohral v rámci dnešného večera štvrtý zápas v poradí. Súboj s Darylom Gurneym sa niesol v mimoriadne vyrovnanom duchu a tak sa napokon aj skončil. Svetová trojka si na konto pripísala tretiu remízu v tohtoročnej edícii Premier League, zatiaľ čo reprezentant Severného Írska zostáva na chvoste tabuľky s jedným bodom. O záverečnú bodku večera sa postarali Glen Durrant a Gary Anderson. Pred dnešnými zápasmi hráči, ktorí figurovali na druhom a treťom mieste, mali predviesť vyrovnanú partiu, no napokon v dueli bol lepším hráčom Durrant. Anglický šípkar ukázal svoje schopnosti a pri svojej premiérovej sezóne v Premier League sa dostal do čela tabuľky. O týždeň sa kolotoč zápasov presunie do Írska, kde budú štvrtým kolom pokračovať boje v prestížnej šípkarskej súťaži.

Premier League 2020, výsledky 3. kola
Peter Wright (Škót.) - Rob Cross (Ang.) 7:5
Jonny Clayton (Wal.) - Michael Smith (Ang.) 1:7
Michael van Gerwen (Hol.) - Nathan Aspinall (Ang.) 5:7
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Gerwyn Price (Wal.) 6:6
Glen Durrant (Ang.) - Gary Anderson (Škót.) 7:4

Tabuľka Premier League 2020 (po treťom kole)
1. Glen Durrant (skóre 20:13) 5 bodov
2. Michael van Gerwen (skóre 19:13) 4 body
3. Nathan Aspinall (skóre 19:15) 4 body
4. Michael Smith (skóre 16:14) 3 body
5. Gary Anderson (skóre 17:18) 3 body
6. Peter Wright (skóre 18:18) 3 body
7. Gerwyn Price (skóre 18:18) 3 body
8. Rob Cross (skóre 18:18) 3 body
9. Daryl Gurney (skóre 12:20) 1 bod

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora