Novinky - 27.02.2020 11:11

Štvrté kolo Premier League prinesie ďalšiu porciu kvalitných šípiek

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Tradičná šípkarská súťaž hraná každý štvrtok pokračuje aj dnes piatimi zápasmi. Premier League sa presunie do štvrtej krajiny potom čo odštartovala v Škótsku a následne pokračovala v Anglicku a Walese. Írsky Dublin sa tak pre dnešný večer stane prechodným domovom tých najlepších hráčov sveta.

Prekvapivým lídrom je po troch kolách nováčik Glen Durrant. Práve on otvorí program štvrtého večera, keď vyzve v čisto anglickom súboji talentovaného Nathana Aspinalla. Po potenciálnom súboji o prvú priečku v tabuľke bude nasledovať duel na opačnom konci priebežného hodnotenia. Rob Cross a Gary Anderson sa totiž nachádzajú na siedmom, resp. ôsmom mieste, avšak s troma bodmi na konte sa môžu ľahko prepracovať na vyššie priečky. O čosi horšie je na tom posledný Daryl Gurney s jediným bodom pri svojom mene. V Dubline nastúpi proti Michaelovi Smithovi, ktorý má spomedzi hráčov s troma bodmi najlepšie skóre.

Chýbať nebude ani ďalší vyzývateľ. Tým sa stane domáci šípkar William O'Connor, ktorého čaká obrovská výzva v podobe zápasu s Michaelom van Gerwenom. Holanďan sa aktuálne nachádza na druhom mieste v tabuľke a rozhodne si nechce pripísať druhú stratu bodov v rade. Na záver večera čaká fanúšikov súboj Gerwyna Prica s Petrom Wrightom. Od kontroverzného semifinále Majstrovstiev sveta sa síce už raz títo dvaja kohúti stretli, no "len" na menšom turnaji Players Championship 5. Uvidíme či a ako to medzi nimi bude vrieť na veľkom pódiu pred tisíckami fanúšikov. Obaja majú štatistiky absolútne vyrovnané, keď v troch kolách získali tri body so skóre 18:18.

Premier League 2020, program štvrtého kola
Glen Durrant (Ang.) - Nathan Aspinall (Ang.)
Rob Cross (Ang.) - Gary Anderson (Škót.)
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Michael Smith (Ang.)
William O'Connor (Ír.) - Michael van Gerwen (Hol.)
Gerwyn Price (Wal.) - Peter Wright (Škót.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora