Novinky - 27.02.2020 23:24

Premier League 2020: Deväťšípkové zavretie od Michaela Smitha!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Šípkarská Premier League dnes pokračovala piatimi zápasmi v írskom Dubline. Väčšina z nich bola mimoriadne napínavá a opäť tak ponúkla fanúšikom skvelý štvrtkový program. Po štvrtom kole je na čele tabuľky Michael van Gerwen o skóre pred Nathanom Aspinallom.

Otváracím súbojom bol stret Glena Durranta s Nathanom Aspinallom, ktorý priniesol vyrovnané šípky. Na začiatku síce išiel do vedenia dovtedajší líder tabuľky, no talentovaný Aspinall nepriaznivý stav zvrátil a aspoň na určitú dobu sa dostal na čelo Premier League. Vyrovnaný bol aj ďalší duel. V ňom sa stretli skúsení šípkari Rob Cross a Gary Anderson. Po napínavom priebehu sa z víťazstva tešil Škót a dostal sa tak na hranicu piatich bodov. Rovnaký počin sa podaril Michaelovi Smithovi v súboji s posledným Darylom Gurneym. V Dubline sa zrodilo tretie víťazstvo v rovnakom pomere 7:5, ktoré len potvrdilo zlú formu reprezentanta Severného Írska. Smith zároveň vo štvrtom legu v zápase predviedol zatvorenie na deväť šípiek, čo je najnižší možný počet v jednom legu.

O čosi dominantnejší výkon podala svetová jednotka. Michael van Gerwen si vo štvrtom zápase večera poradil s domácim vyzývateľom Williamom O'Connorom a dostal sa tak do čela tabuľky. Na konte má rovnaký počet bodov ako Aspinall, no celkové skóre má lepšie ako anglický šípkar. Najdominantnejším hráčom večera bol napokon Gerwyn Price, ktorý si bez problémov poradil s aktuálnym majstrom sveta Petrom Wrightom. Po troch remízach si tak pripísal prvé víťazstvo v tohtoročnej Premier League. Tá sa o týždeň presťahuje späť do Anglicka a to konkrétne do haly v meste Exeter.

Premier League 2020, výsledky štvrtého kola
Glen Durrant (Ang.) - Nathan Aspinall (Ang.) 5:7
Rob Cross (Ang.) - Gary Anderson (Škót.) 5:7
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Michael Smith (Ang.) 5:7
William O'Connor (Ír.) - Michael van Gerwen (Hol.) 4:7
Gerwyn Price (Wal.) - Peter Wright (Škót.) 7:1

Tabuľka Premier League 2020 (po štvrtom kole)
1. Michael van Gerwen (skóre 26:17) 6 bodov
2. Nathan Aspinall (skóre 26:20) 6 bodov
3. Gerwyn Price (skóre 25:19) 5 bodov
4. Glen Durrant (skóre 25:20) 5 bodov
5. Michael Smith (skóre 23:19) 5 bodov
6. Gary Anderson (skóre 24:23) 5 bodov
7. Rob Cross (skóre 23:25) 3 body
8. Peter Wright (skóre 19:25) 3 body
9. Daryl Gurney (skóre 17:27) 1 bod

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora