Novinky - 05.03.2020 10:44

Šípkarská Premier League pokračuje piatym kolom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Štyri rôzne krajiny hostili úvodné štyri kolá šípkarskej Premier League. Piata epizóda prestížnej súťaže presunie boje späť do Anglicka, konkrétne do Exeteru, kde si tí najlepší opäť zmerajú sily. Najlepšie sa v doterajšom priebehu darilo Michaelovi van Gerwenovi a Nathanovi Aspinallovi. Obaja hráči majú na svojom konte šesť bodov.

Štvrtkový galavečer otvorí súboj Roba Crossa s Darylom Gurneym. Šípkari, ktorým sa príliš v aktuálnom ročníku nedarí, zabojujú o vylepšenie svojej doterajšej pozície. To sa týka najmä Severného Íra. Gurney sa totiž s jediným bodom na konte nachádza na dne tabuľky. Nasledovať bude zápas z hornej polovice poradia. Gerwyn Price vyzve Glena Durranta a pokúsi sa predĺžiť svoju sériu neporaziteľnosti. Walesan je v tohtoročnej Premier League jediným hráčom, ktorý ešte neprehral. V prvých troch kolách remizoval a naposledy si hladko poradil s Petrom Wrightom. Práve škótsky reprezentant obstará tretí zápas večera, keď sa postaví Nathanovi Aspinallovi. Papierovým favoritom je mladý Angličan, no aktuálny majster sveta dokáže vždy prekvapiť.

Štvrtý duel bude už tradične patriť vyzývateľovi. V Exeteri ním bude domáci mladík Luke Humphries, ktorý narazí na ostrieľaného Garyho Andersona. Škótsky šípkar doposiaľ nazbieral päť bodov a určite by rád pridal ďalšie. Zlatým klincom galavečera bude súboj Michaela Smitha s Michaelom van Gerwenom. Piaty a prvý hráč tabuľky majú pred sebou dôležitý zápas a pôjde tiež o ich druhý vzájomný zápas v priebehu piatich dní. Na víkendovom turnaji European Tour sa stretli v osemfinále a z tesného víťazstva sa radoval Angličan. Piate kolo Premier League bude výnimočné tiež tým, že v každom zápase uvidíme domáceho hráča. Existuje teda možnosť, že sa tesne pred polnocou dočkáme piatich anglických výhier.

Premier League 2020, program piateho kola
Rob Cross (Ang.) - Daryl Gurney (Sev. Ír.)
Gerwyn Price (Wal.) - Glen Durrant (Ang.)
Nathan Aspinall (Ang.) - Peter Wright (Škót.)
Gary Anderson (Škót.) - Luke Humphries (Ang.)
Michael Smith (Ang.) - Michael van Gerwen (Hol.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora