Novinky - 12.03.2020 10:55

Šípkarská Premier League napriek obavám z koronavírusu pokračuje

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Napriek obavám zo šírenia koronavírusu sa dnes večer odohrá šieste kolo šípkarskej Premier League. Päť zápasov bude hostiť hala v anglickom Liverpoole a priaznivci tohto športu sa môžu tešiť na mimoriadne zaujímavé súboje. Tým najväčším ťahákom bude s najväčšou pravdepodobnosťou duel Gerwyn Price - Michael van Gerwen.

Ešte pred týmto stretnutím sú však na programe dve merania síl. Večer otvorí anglicko-škótsky súboj Michaela Smitha s Petrom Wrightom. Body potrebuje najmä úradujúci majster sveta, zatiaľ čo Smith atakuje prvú priečku tabuľky. Nasledovať bude boj posledného s prvým a teda stret Daryla Gurneyho s aktuálnym lídrom Glenom Durrantom. Prvému menovanému sa zatiaľ nedarí, kým nováčik súťaže sa nebojí a do bojov sa pustil po hlave. Stredobodom pozornosti však v Liverpoole budú najmä Gerwyn Price a Michael van Gerwen. Zápasy týchto dvoch šípkarov sú zvyčajne mimoriadne dramatické a podobný scenár sa očakáva aj dnes. Posledný vzájomný duel vyhral Holanďan, avšak predtým sa tešil z triumfu Walesan.

Šiestym vyzývateľom v tohtoročnej edícii prestížnej súťaže bude Angličan Stephen Bunting. Ten vyzve svojho krajana a aktuálne ôsmeho v tabuľkovom poradí Roba Crossa. Obaja sa naposledy stretli počas uplynulého víkendu, keď na prestížnom UK Open zvíťazil Cross. Zápas to však bol tesný a tak by aj dnes mohol Bunting zabojovať o slušný výsledok. Posledným duelom večera bude stret Garyho Andersona s Nathanom Aspinallom. Títo šípkari podávajú v prebiehajúcom ročníku Premier League solídne výkony a tak sa očakáva dramatický záver šiesteho kola.

Premier League 2020, program šiesteho kola
Michael Smith (Ang.) - Peter Wright (Škót.)
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Glen Durrant (Ang.)
Gerwyn Price (Wal.) - Michael van Gerwen (Hol.)
Rob Cross (Ang.) - Stephen Bunting (Ang.)
Gary Anderson (Škót.) - Nathan Aspinall (Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora