Novinky - 12.03.2020 23:15

Premier League 2020: Famózni Price a van Gerwen predviedli zápas večera

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Anglický Liverpool hostil šieste kolo prestížnej šípkarskej súťaže. Fanúšikovia si tak mohli užiť jednu z mála športových akcií, ktorá ešte nebola pre koronavírus zrušená. Opäť mali možnosť vidieť skvelé súboje na čele s vynikajúcim zápasom Gerwyna Prica s Michaelom van Gerwenom. Svetové šípky privádzali prítomných divákov do varu a hráči si pripísali do tabuľky ďalšie body.

Večer otvoril súboj Michaela Smitha s Petrom Wrightom. Pred zápasom bol na tom lepšie anglický šípkar, no úradujúci majster sveta potvrdil zlepšenú formu a dokázal zvíťaziť. V celkovom poradí si tak polepšil a nachádza sa na hranici siedmych bodov. Nasledoval stret Daryla Gurneyho s Glenom Durrantom, teda posledného s prvým. Papierové predpoklady sa napokon naplnili a aj napriek tomu, že si obaja takmer celý zápas kradli podania uspel líder tabuľky, ktorý tak zostáva na čele aj po šiestom kole. Najatraktívnejším súbojom večera bol bezpochyby duel Gerwyna Prica s Michaelom van Gerwenom. Mimoriadne vyrovnaný priebeh a najmä vysoké priemery oboch hráčov zaručili kvalitné šípky s úspešným koncom pre svetovú jednotku.

Vo štvrtom zápase večera sa predstavil v poradí šiesty vyzývateľ tohtoročnej edície Premier League. Bol ním domáci Stephen Bunting, ktorý mal výborný vstup do stretnutia proti Robovi Crossovi, keď viedol už 4:1. Neskôr sa mu však prestalo dariť a napokon z toho bola remíza. To znamená, že jediným hráčom s prehrou proti vyzývateľovi zostáva Škót Gary Anderson. Ten sa v poslednom súboji predstavil proti Nathanovi Aspinallovi a napriek skvelému začiatku, kedy viedol už 5:1, nedokázal dotiahnuť zápas do úspešného konca. Najbližšie by sa kolotoč Premier League mal presunúť do Newcastlu, no vzhľadom na aktuálnu situáciu vo svete nie je nič isté. Zápasy ôsmeho a deviateho kola, ktoré boli na programe koncom marca v holandskom Rotterdame totiž už boli odložené.

Premier League 2020, výsledky šiesteho kola
Michael Smith (Ang.) - Peter Wright (Škót.) 4:7
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Glen Durrant (Ang.) 5:7
Gerwyn Price (Wal.) - Michael van Gerwen (Hol.) 5:7
Rob Cross (Ang.) - Stephen Bunting (Ang.) 6:6
Gary Anderson (Škót.) - Nathan Aspinall (Ang.) 6:6

Tabuľka Premier League 2020 (po šiestom kole)
1. Glen Durrant (skóre 39:28) 9 bodov
2. Michael van Gerwen (skóre 37:29) 8 bodov
3. Michael Smith (skóre 34:30) 7 bodov
4. Nathan Aspinall (skóre 35:33) 7 bodov
5. Peter Wright (skóre 33:32) 7 bodov
6. Gary Anderson (skóre 35:36) 6 bodov
7. Gerwyn Price (skóre 33:33) 5 bodov
8. Rob Cross (skóre 35:37) 5 bodov
9. Daryl Gurney (skóre 28:40) 2 body

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora