Novinky - 26.03.2020 15:55

Najlepšie momenty tohtoročnej Premier League

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Včera a dnes mala šípkarská Premier League pokračovať ďalšími zápasmi. Dvojkolo sa malo konať v holandskom Rotterdame, no už skôr bolo jasné, že sa hrať nebude. Naposledy teda hráči bojovali o body do tabuľky pred dvoma týždňami, kedy sa konalo šieste kolo prestížnej súťaže. V doterajšom priebehu Premier League boli fanúšikovia svedkami aj jedného deväťšípkového zavretia a mnohých skvelých zápasov.

Spomínané zatvorenie na najnižší možný počet šípiek sa zrodilo koncom februára počas zápasu štvrtého kola. Pred terčom stáli Daryl Gurney a Michael Smith. Druhý menovaný podával do štvrtého legu a začal vynikajúco - “stoosemdesiatkou”. Následne sa Angličan prezentoval ďalšou a tak mu zostávalo číslo 141. To dokázal Smith zavrieť najrýchlejším možným spôsobom a je tak zatiaľ jediným šípkarom tohtoročnej edície Premier League, ktorému sa to podarilo.

Okrem tohto počinu boli diváci svedkami mnohých zaujímavých momentov. Samotnú organizáciu PDC zaujali najmä vysoké zatvorenia z jednotlivých zápasov, ktoré pripomínajú fanúšikom prostredníctvom jedného zostrihaného videa. Oko pravého šípkarskeho fanúšika tak rozhodne nezostane bez potešenia. Nechýbajú totiž vysoké čísla nad sto, či dokonca tzv. zatvorenie “Big Fish”, čo znamená ukončenie čísla 170. Ide o najvyšší počet, ktorý sa v šípkach dá zavrieť na tri hody.

Doterajší priebeh prestížnej súťaže najviac sedí nováčikovi. Skúsený Glen Durrant aktuálne vedie tabuľku so ziskom deviatich bodov pred druhým Michaelom van Gerwenom. Holanďan získal o bod menej a neustále tak dýcha na chrbát anglickému reprezentantovi. Úradujúci majster sveta Peter Wright je momentálne piaty so siedmimi bodmi. Najslabší ročník prežíva Daryl Gurney, ktorý počas šiestich kôl získal len dva body a stále čaká na premiérové víťazstvo v ročníku 2020.

Tabuľka Premier League 2020 (po šiestom kole)
1. Glen Durrant (skóre 39:28) 9 bodov
2. Michael van Gerwen (skóre 37:29) 8 bodov
3. Michael Smith (skóre 34:30) 7 bodov
4. Nathan Aspinall (skóre 35:33) 7 bodov
5. Peter Wright (skóre 33:32) 7 bodov
6. Gary Anderson (skóre 35:36) 6 bodov
7. Gerwyn Price (skóre 33:33) 5 bodov
8. Rob Cross (skóre 35:37) 5 bodov
9. Daryl Gurney (skóre 28:40) 2 body

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora