Novinky - 09.04.2020 15:22

Ako vyzerá šípkarský turnaj hraný z domu?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Vzhľadom na pretrvávajúcu situáciu s koronavírusom sa nemôžu konať jednotlivé športové podujatia. Na to však postupne začínajú reagovať aj organizátori rôznych podujatí s provizórnym riešením. Také mali možnosť fanúšikovia vidieť aj včera večer, kedy si to z pohodlia domova rozdali šípkari. Každý hádzal na svoj terč a prostredníctvom videohovoru sa ich hody zaznamenávali.

Išlo už o druhé kolo série s názvom Darts at home, teda šípky doma. Organizácia PDC sa tak rozhodla svojim priaznivcom priniesť ich obľúbený šport aspoň takouto formou. Na včerajšom miniturnaji sa zúčastnili Nathan Aspinall, Steve Beaton, Stephen Bunting a jediným hráčom mimo Anglicka bol Holanďan Jelle Klaasen. Po šiestich dueloch sa víťazom stal Aspinall a to vďaka lepšiemu skóre oproti Klaasenovi.

Hráči hrali skrátene duely na päť víťazných legov a vo väčšine prípadov to boli naozaj zaujímavé súboje. Každý šípkar zvíťazil aspoň raz a tak bolo pred posledným zápasom všetko otvorené, keď o titul na diaľku bojoval Stephen Bunting s Nathanom Aspinallom, pričom druhý menovaný len čakal na výsledok. Bunting však duel s Beatonom nezvládol a tak sa z celkového triumfu tešil mladý talent. Dá sa predpokladať, že táto séria bude pokračovať opäť a to v stredu 15. apríla.

PDC Darts at home, streda 8.4.2020, výsledky:
Nathan Aspinall (Ang.) - Steve Beaton (Ang.) 5:3
Stephen Bunting (Ang.) - Jelle Klaasen (Hol.) 5:2
Nathan Aspinall (Ang.) - Stephen Bunting (Ang.) 5:4
Steve Beaton (Ang.) - Jelle Klaasen (Hol.) 4:5
Nathan Aspinall (Ang.) - Jelle Klaasen (Hol.) 4:5
Steve Beaton (Ang.) - Stephen Bunting (Ang.) 5:2

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora