Novinky - 10.04.2020 18:11

Šípkarská Premier League pozná nový program!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Podobne ako takmer každé športové podujatie na svete, aj šípky majú nútenú prestávku. Tá je zapríčinená koronavírusom, ktorý na vedľajšiu koľaj odsunul aj tradičnú a prestížnu Premier League. Súťaž sa hrala naposledy vo štvrtok 12. marca, no už dnes je známe, kedy sa zvyšné kolá odohrajú.

Elitní šípkari stihli absolvovať šesť kôl základnej časti, čo znamená, že do rozhodnutia o tom, kto skončí na poslednom mieste zostávali tri kolá. Tie sa mali konať pravidelne každý štvrtok, avšak osud to zariadil inak a PDC muselo nájsť nové termíny. Znovu sa tak začne hrať koncom júla, kedy je naplánované siedme kolo v anglickom Birminghame. Nasledovať budú podujatia v Belfaste a Londýne, čím hráči ukončia deväťkolovú základnú časť.

Súťaž tak bude pokračovať so zvyšnými ôsmimi hráčmi, ktorí počas ďalších siedmich kôl zabojujú o účasť v najlepšej štvorke. Práve najlepší štyria po všetkých šestnástich kolách absolvujú októbrové play-off pavúkovým systémom. Znamená to, že prvý v tabuľke nastúpi proti štvrtému a druhý proti tretiemu v semifinále Premier League. Z toho vzídu dvaja úspešní, ktorí odohrajú v rovnaký večer finále, čím sa prestížna súťaž uzatvorí.

Po úvodných šiestich kolách je na tom najlepšie debutant Glen Durrant, ktorý vedie o bod pred svetovou jednotkou Michaelom van Gerwenom. Rovnako sedem bodov má hneď trojica hráčov a to Michael Smith, Nathan Aspinall a Peter Wright. Nasleduje Gary Anderson so šiestimi a Gerwyn Price s Robom Crossom s piatimi bodmi. Na nepostupovej deviatej priečke je momentálne Daryl Gurney. Severnému Írovi ročník nevychádza, keď doposiaľ získal len dva body za dva nerozhodné výsledky.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora