Novinky - 02.09.2020 11:44

Tuhý boj o účasť v playoff Premier League štartuje už dnes večer!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po dvojdňovej pauze sa pred terč opäť postaví elitná osmička šípkarov, ktorá zabojuje o štyri pozície v playoff. V rámci prestížnej Premier League zostáva odohrať štyri hracie dni základnej skupiny. V nich sa rozhodne o tom, ktorí štyria hráči si to rozdajú vo vyraďovacej fáze o titul v tohtoročnom špeciálnom vydaní sledovanej súťaže.

Najlepšiu pozíciu má pred týmito štyrmi dňami debutant Glen Durrant. Skúsený šípkar vedie tabuľku s devätnástimi bodmi a štvorbodovým náskokom pred druhým Garym Andersonom. Tretia priečka patrí Michaelovi van Gerwenovi so štrnástimi bodmi a na štvrtej pozícii sa nachádza o skóre Gerwyn Price so ziskom trinástich bodov. Ak by sa teda pred playoff nehral žiaden zápas, postúpili by práve títo štyria hráči.

Hrať sa však bude a o prienik medzi najlepšiu štvoricu sa pokúsia aj Nathan Aspinall, ktorý má aktuálne trinásť bodov, Peter Wright s dvanástimi bodmi a tiež Michael Smith so ziskom jedenástich bodov. O poznanie náročnejšie to bude mať momentálne posledný Daryl Gurney, ktorý má na konte len osem bodov a potreboval by tak vyhrať všetky zvyšné zápasy a navyše čakať na výsledky ostatných hráčov. Hracie dni 13-16 sa uskutočnia od stredy 2. septembra do soboty 5. septembra. Následné semifinále a finále je na programe v druhej polovici októbra, no je pravdepodobné, že sa tento termín posunie už na nedeľu 6. septembra, čím by sa skompletizoval aktuálny ročník Premier League.

Premier League 2020, trináste kolo (streda, 2.9.2020), program:
Glen Durrant (Ang.) - Michael Smith (Ang.)
Daryl Gurney (Sev. Ír.) - Gary Anderson (Škót.)
Peter Wright (Škót.) - Michael van Gerwen (Hol.)
Gerwyn Price (Wal.) - Nathan Aspinall (Ang.)

Tabuľka Premier League 2020 (po dvanástom kole)
1. Glen Durrant (skóre 82:55) 19 bodov
2. Gary Anderson (skóre 73:68) 15 bodov
3. Michael van Gerwen (skóre 71:64) 14 bodov
4. Gerwyn Price (skóre 71:59) 13 bodov
5. Nathan Aspinall (skóre 74:71) 13 bodov
6. Peter Wright (skóre 70:67) 12 bodov
7. Michael Smith (skóre 68:66) 11 bodov
8. Daryl Gurney (skóre 60:76) 8 bodov

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora