Novinky - 24.09.2020 18:33

Šípkarská legenda avizuje návrat v roku 2021!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Netrvalo to vôbec dlho a už hlási návrat. Reč je o šípkarskej legende z Holandska. Raymond van Barneveld len pred rokom ukončil profesionálnu kariéru, no v roku 2021 avizuje, že bude bojovať o kartu PDC, aby mohol hrať tie najväčšie turnaje. Fanúšikovia sa tak v prípade úspechu môžu tešiť na ďalšie strhujúce zápasy legendy tohto športu.

Svoj posledný zápas odohral van Barneveld na Majstrovstvách sveta 2020, ktoré sa hrali koncom minulého roka. V prvom kole nestačil na Američana Darina Younga, keď mu podľahol 1:3 a s profesionálnymi šípkami sa tak rozlúčil porážkou. Neprešiel ani rok a populárny “Barney” oznámil svoj návrat. Začiatkom roka 2021 zabojuje spoločne s ďalšími šípkarmi o kartu PDC, ktorá mu umožní hrávať na veľkých turnajoch.

Holandská legenda počas svojej kariéry dosiahla niekoľko cenných úspechov. Dokopy päťkrát získal titul majstra sveta, keď štyrikrát uspel v organizácii BDO a raz v prestížnejšej PDC. Dvakrát uspel na UK Open a po jednom titule zaknihoval aj v Premier League, Grand Slam of Darts a Dessert Classic. Štyri tituly zaznamenal aj na tímovom turnaji PDC World Cup of Darts.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora