Novinky - 15.10.2020 14:11

Finále Premier League už dnes večer!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už dnes večer vyvrcholí jedna z najprestížnejších šípkarských súťaží. Premier League má na programe semifinále a finále, ktoré obstarajú dvaja škótski a dvaja anglickí hráči. V hre zostávajú Gary Anderson, Peter Wright, Glen Durrant a Nathan Aspinall, pričom jeden z nich bude dnes zaspávať mimoriadne šťastný.

Základná časť bola nútene predelená pandémiou koronavírusu a tak vyvrcholila až koncom augusta. Jej kráľom sa stal debutant v súťaži Glen Durrant. Do play-off sa prebojoval aj ďalší debutujúci účastník Nathan Aspinall, ktorý si skvelými výkonmi vyslúžil tretiu priečku v tabuľke. Na druhej, resp. štvrtej pozícii sa umiestnili škótski reprezentanti Peter Wright a Gary Anderson. Do vyraďovacej fázy sa prekvapivo nedostala svetová jednotka Michael van Gerwen a mimo hru zostal aj aktuálne druhý muž svetového rebríčka Gerwyn Price.

V dnešných zápasoch vyzve Durrant Andersona a Wright Aspinalla, pričom sa bude hrať na desať víťazných legov. Po semifinálových súbojoch bude nasledovať finále na jedenásť víťazných legov. Všetky tri duely sa budú hrať už dnes večer v anglickom meste Coventry. Pôvodne mala Premier League vyvrcholiť v londýnskej O2 Aréne aj za prítomnosti divákov, no to z objektívnych dôvodov nie je možné.

Premier League 2020, semifinále:
Glen Durrant (1-Ang.) - Gary Anderson (4-Škót.)
Peter Wright (2-Škót.) - Nathan Aspinall (3-Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora