Novinky - 06.11.2020 13:20

Špeciálny turnaj so špeciálnym formátom. Štartuje World Cup of Darts!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už dnes štartuje výnimočný šípkarský turnaj World Cup of Darts. Ide o jediné veľké podujatie so špecifickým formátom, keďže sa budú hrať okrem klasických súbojov aj štvorhry. Ďalšou zmenou je fakt, že hráči nehrajú sami za seba, ale reprezentujú svoju krajinu.

V pavúku sa tak nachádza 32 dvojčlenných tímov a nechýbajú aj najväčšie mená svetovej scény. Holandsko reprezentuje svetová jednotka Michael van Gerwen, Wales sa bude spoliehať na druhého muža rankingu Gerwyna Prica, kým Angličania zvolili dvojicu Michael Smith - Rob Cross. Na turnaji sa však predstavia aj krajiny, ktoré nepatria medzi šípkarské veľmoci. Spomenúť možno Brazíliu, Gibraltar, Maďarsko či Lotyšsko. Veľké očakávania ale od svojich reprezentantov majú Česi. Tí sa predstavia v zložení Karel Sedláček - Adam Gawlas.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Late team change... ?? OUT?? IN! Full story on pdc.tv

Príspevok, ktorý zdieľa Professional Darts Corporation (@officialpdc),

Piatkový program pozostáva iba zo štvorhier. V rámci prvého kola je tak na programe šestnásť zápasov. Podujatie bude pokračovať aj cez víkend. V sobotu sú na programe už aj klasické duely dvojhier v rámci druhého kola. Turnaj v rakúskom Salzburgu následne vyvrcholí v nedeľu, kedy sa postupne odohrá štvrťfinále, semifinále a finále. Obhajcom titulu z minulého roka sú Škóti, ktorí sa však nemôžu spoliehať na najzvučnejšiu dvojicu Peter Wright - Gary Anderson. Medzi najväčších favoritov tak patrí Wales či Holandsko.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora