Novinky - 08.11.2020 21:44

World Cup of Darts 2020: Price a Clayton zabezpečili víťazstvo Walesu!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Reprezentanti Walesu sa stali víťazmi tohtoročnej edície prestížneho šípkarskeho turnaja World Cup of Darts. V zložení Gerwyn Price a Jonny Clayton zvládli prejsť aj nedeľným nabitým programom a stali sa tak šampiónmi. Pre Wales je to premiérový triumf na tomto podujatí.

Vo štvrťfinále si favoriti turnaja poradili s Austráliou, keď síce potrebovali na postup aj rozhodujúcu štvorhru, no tú zvládli v pomere 4:2 na legy. Následne si poradili s Nemeckom 2:0 na zápasy, keď vo dvojhrách zabrali Price aj Clayton proti Clemensovi s Hoppom. Vo finále narazili Walesania na Anglicko, ktoré reprezentovali Michael Smith a Rob Cross.

V najkratšom možnom čase, a teda po úvodných dvojhrách a následnej štvorhre dokázali Price s Claytonom poraziť anglickú dvojicu a zaznamenali tak premiérový spoločný titul na World Cup of Darts. Rovnako tak je to vôbec prvý triumf pre Wales na tomto podujatí. Šípky na tej najvyššej úrovni pokračujú už onedlho. Od 16. novembra je na programe ďalší prestížny turnaj Grand Slam of Darts.

World Cup of Darts, nedeľa 8.11.2020, výsledky:
Štvrťfinále
Belgicko - Kanada 2:1 (na zápasy)
Anglicko - Rakúsko 2:1 (na zápasy)
Wales - Austrália 2:1 (na zápasy)
Nemecko - Holandsko 2:1 (na zápasy)

Semifinále
Anglicko - Belgicko 2:0 (na zápasy)
Wales - Nemecko 2:0 (na zápasy)

Finále
Wales - Anglicko 3:0 (na zápasy)
Gerwyn Price - Michael Smith 4:1
Jonny Clayton - Rob Cross 4:2
Gerwyn Price/Jonny Clayton - Michael Smith/Rob Cross 4:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora