Novinky - 20.11.2020 23:32

Grand Slam of Darts: Spanilá jazda Dimitriho van den Bergha pokračuje

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Prvé štyri osemfinálové zápasy turnaja Grand Slam of Darts boli na programe v piatok večer. Pred šípkarským terčom sa nezrodilo žiadne výrazné prekvapenie. Vo svojej spanilej jazde pokračuje Belgičan Dimitri van den Bergh, ktorý si pripísal ďalšie dominantné víťazstvo.

Práve mladý talent otvoril dnešný večer súbojom s Walesanom Jonnym Claytonom. Favorit stretnutia podal koncentrovaný výkon, podobne ako počas celého turnaja. Zaznamenal tak suverénne víťazstvo, vďaka ktorému si zabezpečil účasť vo štvrťfinále, kde sa stretne s víťazom zajtrajšieho súboja medzi Gerwynom Pricom a Nathanom Aspinallom. Postup si vybojoval aj anglický šípkar James Wade. S Ianom Whitom si poradil takmer bez problémov a pripravovať sa tak môže na víťaza súboja medzi Devonom Petersenom a Damonom Hetom.

O čosi náročnejšie to v piatok mal Austrálčan Simon Whitlock. Ten síce potvrdil úlohu favorita v zápase s mladým Adamom Huntom, no rozhodne to nebol jednoznačný duel. Talentovaný šípkar ukázal, že s ním treba počítať najmä do budúcnosti. Na Whitlocka vo štvrťfinále čaká lepší z dvojice Michael van Gerwen - Gary Anderson. Posledným postupujúcim z piatkového programu sa stal portugalský šípkar Jose De Sousa. Po rozpačitom výkone zdolal Dava Chisnalla a bude tak čakať na výsledok anglického súboja medzi Michaelom Smithom a Robom Crossom. Zvyšné osemfinálové stretnutia sú na programe v sobotu večer.

Grand Slam of Darts, piaty hrací deň, piatok 20. novembra:
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Jonny Clayton (Wal.) 10:3
James Wade (7-Ang.) - Ian White (Ang.) 10:4
Simon Whitlock (Aus.) - Adam Hunt (Ang.) 10:6
Jose De Sousa (Por.) - Dave Chisnall (Ang.) 10:7

Grand Slam of Darts, program šiesteho hracieho dňa, sobota 21. novembra:
Michael Smith (4-Ang.) - Rob Cross (5-Ang.)
Devon Petersen (JAR) - Damon Heta (Aus.)
Michael van Gerwen (1-Hol.) - Gary Anderson (8-Škót.)
Gerwyn Price (3-Wal.) - Nathan Aspinall (6-Ang.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora