Novinky - 22.11.2020 23:16

Grand Slam of Darts: Svetová jednotka nečakane končí

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Posledných osem hráčov zostalo v hre o titul na prestížnom podujatí Grand Slam of Darts. Iba štyria nasadení šípkari sa dostali do štvrťfinále, ktoré bolo na programe práve dnes. Formát sa však oproti osemfinále opäť zmenil. Víťazom sa stal ten, ktorý ako prvý dosiahol šestnásť legov.

Ešte popoludní odštartovali boje o štyri semifinálové miestenky dvoma zápasmi. Portugalský šípkar Jose De Sousa si po dramatickom priebehu poradil so štvrtým nasadeným Michaelom Smithom. Druhým postupujúcim sa stal James Wade. Ten vo štvrťfinále vyradil prekvapenie turnaja Damona Hetu z Austrálie. Aj tento zápas však bol poriadne vyrovnaný, keď o jeho osude rozhodoval až samotný záver.

Večernú časť otvorili dvaja mimoriadne talentovaní mladíci. Vo výbornej forme hrajúci Dimitri van den Bergh vyzval svojho súpera zo skupiny Nathana Aspinalla a bolo sa na čo pozerať. Dramatický súboj dospel až do posledného možného legu, v ktorom uspel Belgičan. Súperom van den Bergha v semifinále bude James Wade. Posledné štvrťfinále obstarali Michael van Gerwen a Simon Whitlock. Svetová jednotka počas celého zápasu plnila úlohu favorita, no v závere zlyhala. V poslednom legu Holanďan nedokázal zavrieť päť šípok, čo využil Austrálčan a postúpil. Zajtra sa Whitlock predstaví v semifinále proti Josemu De Sousovi.

Grand Slam of Darts, štvrťfinále, nedeľa 22. novembra
Jose De Sousa (Por.) - Michael Smith (4-Ang.) 16:14
James Wade (7-Ang.) - Damon Heta (Aus.) 16:13
Dimitri van den Bergh (Belg.) - Nathan Aspinall (6-Ang.) 16:15
Simon Whitlock (Aus.) - Michael van Gerwen (1-Hol.) 16:15

Grand Slam of Darts, program semifinále, pondelok 23. novembra
Simon Whitlock (Aus.) - Jose De Sousa (Por.)
James Wade (7-Ang.) - Dimitri van den Bergh (Belg.)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora