Novinky - 23.11.2020 23:20

Grand Slam of Darts: Vo finále sa stretnú De Sousa a Wade

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Semifinálovými zápasmi dnes pokračoval program prestížneho turnaja Grand Slam of Darts. V hre zostali už len štyria šípkari, ktorí bojovali o dve voľné miestenky v zajtrajšom finále. Prekvapivo sa do posledného duelu podujatia dostal Portugalčan Jose De Sousa. Ten v utorok večer vyzve skúseného Jamesa Wada.

O prekvapenie sa však na turnaji už teraz postaral portugalský reprezentant. De Sousa na svojej ceste do finále zaváhal len raz, a to ešte v základnej skupine. Prehral totiž s Michaelom Smithom, ktorému ale porážku oplatil vo štvrťfinále. V semifinále si poradil s austrálskym šípkarom Simonom Whitlockom, keď sa do vedenia dostal zhruba v polovici stretnutia. Následne ho už z rúk nepustil a predstaví sa tak vo finále major turnaja.

Jeho súperom bude skúsený James Wade. Ostrieľaný hráč v Coventry ešte neprehral, keď vyhral skupinu F a postupne sa prepracoval cez ďalších súperov až do boja o titul. V semifinále sa mu do cesty postavil talentovaný Belgičan Dimitri van den Bergh, ktorý väčšinu zápasu viedol. Vytvoril si náskok hneď na začiatku zápasu a postupom času ho potvrdzoval. V závere však Wade dokázal duel zdramatizovať a napokon aj otočiť napriek tomu, že v ňom ani raz neviedol.

Grand Slam of Darts, semifinále, pondelok 23. novembra 2020
Jose De Sousa (Por.) - Simon Whitlock (Aus.) 16:12
James Wade (7-Ang.) - Dimitri van den Bergh (Belg.) 16:15

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora