Novinky - 24.11.2020 20:35

Grand Slam of Darts: De Sousa víťazom celého turnaja!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Po deviatich dňoch skvelých zápasov dospel prestížny Grand Slam of Darts do svojho finále. V ňom sa prekvapivo stretli James Wade a Jose De Sousa, ktorí pred turnajom neboli považovaní za najväčších favoritov. Napriek tomu však zabojovali a svoje miesto v boji o titul si jednoznačne zaslúžili.

Skúsený Angličan na ceste do finále neprehral ani jeden zápas. V základnej skupine si postupne poradil s Damonom Hetom, Jermainom Wattimenom a Glenom Durrantom. Osemfinálový súper Ian White taktiež Wadovi nerobil veľký problém. Vo štvrťfinále sa stretol so starým známym Hetom, ktorého, podobne ako v skupine, porazil. Najdramatickejší súboj zviedol v semifinále, keď počas celého duelu prehrával s Dimitrim van den Berghom, no v závere strhol vedenie na svoju stranu a postúpil do finále.

V ňom narazil na prekvapenie turnaja. Portugalčan Jose De Sousa sa nenápadne prebojoval až do posledného zápasu podujatia, keď v skupine zdolal Krzysztofa Ratajského a Lisu Ashtonovú. Podľahol síce Michaelovi Smithovi, ktorému to však oplatil vo štvrťfinále. Ešte predtým ale zvládol osemfinále s Davom Chisnallom. Semifinálovým súperom De Sousu bol Simon Whitlock, no ani ten nezastavil spanilú jazdu portugalského šípkara.

Finále odštartoval lepšie Wade, ktorý sa rýchlo dostal do vedenia 3:0 na legy. Postupne však De Sousa vyrovnával priebeh zápasu a ešte pred jeho polovicou prebral duel do vlastných rúk. Náskok si udržiaval počas zvyšku stretnutia a vyhral tak svoj premiérový titul v kariére. Obaja finalisti nebudú mať veľa času na oddych. Už v piatok totiž štartuje Players Championship Finals, kde sa De Sousa aj Wade predstavia. Spoločne s nimi budú hrať aj ďalší špičkoví šípkari a chýbať nebude ani český reprezentant Karel Sedláček.

Grand Slam of Darts, finále, utorok 24.11.2020
Jose De Sousa (Por.) - James Wade (7-Ang.) 16:12

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora