Novinky - 29.11.2020 23:41

Players Championship Finals: van Gerwen s prvým veľkým titulom po reštarte sezóny

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Posledným veľkým turnajom pred decembrovými Majstrovstvami sveta bol Players Championship Finals. Podujatie hrané od piatka do nedele prinieslo vynikajúce šípkarske súboje a taktiež solídne vystúpenie českého reprezentanta Karla Sedláčka.

Čech nemal vôbec jednoduchý žreb, keď v prvom kole narazil na piateho nasadeného Krzysztofa Ratajského z Poľska. Toho však dokázal poraziť 6:4 na legy a v druhom kole sa tak stretol s Lotyšom Madarsom Razmom. V tomto prípade potreboval Sedláček na víťazstvo o jeden leg viac, keď uspel po výsledku 6:5. Osemfinále sa však stalo konečnou zastávkou českého šípkara. Nad sily Sedláčka bol Angličan Mervyn King, ktorý zvíťazil 10:5.

Vyvrcholenie turnaja však prišlo až v nedeľu. Z ôsmich štvrťfinalistov bolo v hre ešte sedem nasadených, ktorí zabojovali o triumf na trojdňovom podujatí. Podľa predpokladov sa medzi štyroch najlepších dostali traja najvyššie nasadení, a teda Peter Wright, Gerwyn Price a Michael van Gerwen. V semifinále ich prekvapujúco doplnil premožiteľ Sedláčka Mervyn King.

Práve skúsený Angličan dokázal v semifinále pomerne hladko poraziť svetovú dvojku. Wrightovi nedal šancu a postúpil do finále, kde sa stretol so svetovou jednotkou. Michael van Gerwen v náročnom semifinálovom súboji zdolal Prica a zvládol aj finále. Kinga porazil vo vynikajúcom a vyrovnanom zápase 11:10 a pripísal si prvý veľký titul po reštarte sezóny.

Players Championship Finals, štvrťfinále
Mervyn King (Ang.) - Damon Heta (13-Aus.) 10:8
Peter Wright (1-Škót.) - Michael Smith (8-Ang.) 10:6
Gerwyn Price (2-Wal.) - Joe Cullen (10-Ang.) 10:9
Michael van Gerwen (3-Hol.) - Dirk van Duijvenbode (27-Hol.) 10:5

Players Championship Finals, semifinále
Mervyn King (Ang.) - Peter Wright (1-Škót.) 11:4
Michael van Gerwen (3-Hol.) - Gerwyn Price (2-Wal.) 11:8

Players Championship Finals, finále
Michael van Gerwen (3-Hol.) - Mervyn King (Ang.) 11:10

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora