Novinky - 30.11.2020 18:33

MS v šípkach aj s českou účasťou!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už onedlho sa začne najprestížnejší šípkarský turnaj na svete. Majstrovstvá sveta organizácie PDC by sa mali tento rok uskutočniť s obmedzeným počtom divákov, no o to viac ich bude pred televíznymi obrazovkami. Fanúšikovia v Česku a na Slovensku budú mať na sledovanie turnaja o dôvod viac. Miestenku si totiž vybojoval Karel Sedláček!

Najlepší český šípkar sa počas uplynulého víkendu zúčastnil na turnaji Players Championship Finals, na ktorom sa prebojoval až do osemfinále. Jeho cesta sa skončila na nečakanom finalistovi podujatia Mervynovi Kingovi. Dlhý oddych si však Sedláček nedoprial, keďže už dnes ho čakala kvalifikácia na blížiace sa Majstrovstvá sveta.

Tá bola rozdelená na dve časti. V jednej bojovali šípkari zo Spojeného Kráľovstva, pričom v tej druhej zvyšok sveta. Práve medzi svetovými hráčmi sa nachádzal aj Sedláček, ktorému na zaistenie postupu stačilo preniknúť do finále. Šípkari zo zvyšku sveta totiž bojovali o dve miestenky v slávnej Alexandra Palace.

Na úvod kvalifikácie narazil český reprezentant na mladého Rakúšana Rowbyho-Johna Rodrigueza, ktorého vyprevadil od terča po hladkom víťazstve 6:0. Vo štvrťfinále dovolil Sedláček uhrať Benitovi van de Pasovi len dva legy a pohodlne postúpil ďalej. Kľúčový súboj prišiel v semifinále, kde narazil na Jana Dekkera. Holanďana porazil suverénne 7:2 a postupom do finále si zaistil miestenku na MS. Tie sa začínajú už 15. decembra.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora