Novinky - 15.12.2020 22:45

MS v šípkach: Úradujúci šampión zvládol prvú prekážku

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Úvodná sedmička hráčov dnes otvorila Majstrovstvá sveta organizácie PDC. Okrem troch súbojov prvého kola sa uskutočnil aj jeden duel v rámci druhého kola. Úradujúci majster sveta Peter Wright v ňom uspel a upútal nielen svojou hrou. Na pódium totiž vybehol v extravagantnom kostýme.

Nieže by to u škótskeho šípkara bolo výnimočné, no na úvodný hrací deň si pripravil špecialitu. Zelená farba dominovala nielen na oblečení, ale aj celkovej vizáži svetovej dvojky. Napokon sa ukázalo, že tento experiment priniesol šťastie. Wright zdolal Steva Westa 3:1 na sety a môže sa pripravovať na zápas tretieho kola. West sa k súboju so Škótom dostal na základe víťazstva v prvom zápase celého turnaja, keď zdolala Inda Amita Gilitwalu.

Prvý príbeh tohtoročného šampionátu napísal Brazílčan Diogo Portela. Ten si nielenže poradil s favoritom Stevom Beatonom, no v pozápasovom rozhovore priznal, že ak by prehral, pravdepodobne by s týmto športom skončil. To sa však nestalo a tak si brazílsky šípkar zahrá zajtra v druhom kole s Glenom Durrantom. Do druhého kola sa prebojoval aj Kanaďan Jeff Smith, ktorý si poradil s talentovaným Keanom Barrym. Zajtrajší druhý hrací deň prinesie až osem zápasov, pričom ten otvárací obstará český reprezentant Karel Sedláček proti Ryanovi Joycovi.

MS v šípkach 2020/21, prvý hrací deň, utorok 15.12.2020
Steve West (Ang.) - Amit Gilitwala (Ind.) 3:0
Diogo Portela (Braz.) - Steve Beaton (Ang.) 3:0
Jeff Smith (Kan.) - Keane Barry (Ír.) 3:1
Peter Wright (2-Škót.) - Steve West (Ang.) 3:1

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora