Novinky - 19.12.2020 23:37

MS v šípkach: Úspešný vstup van Gerwena do turnaja

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Majstrovstvá sveta v šípkach sa dostali do svojho piateho hracieho dňa. V rámci neho svoju púť odštartovala aj svetová jednotka Michael van Gerwen. Holanďan vo svojom zápase nezaváhal a nedopustil prekvapenie, keď zvíťazil 3:1 na sety. Ešte predtým sa však hrali ďalšie zaujímavé súboje.

Popoludňajšia časť programu priniesla zaujímavé súboje. Najskôr uspel írsky šípkar Steve Lennon, ktorý si poradil so Švédom Danielom Larssonom 3:1 na sety. Nasledoval zápas s plným počtom možných legov. Obrovskú drámu napokon lepšie zvládol Scott Waites, ktorý sa už môže pripravovať na súboj s Nathanom Aspinallom. Pravý opak predviedol Belgičan Kim Huybrechts v dueli s čínskym reprezentantom Di Zhuangom. Favoritovi stačil najnižší počet legov na víťazstvo a postup do druhého kola. Úvodnú časť sobotňajšieho programu uzavrel devätnásty nasadený Angličan Mervyn King víťazstvom nad Maxom Hoppom z Nemecka.

Večernú štvoricu zápasov úspešne otvoril nemecký reprezentant Nico Kurz. Ten si poradil s Angličanom Andym Hamiltonom 3:1 na sety. Svoj súboj zvládol aj Andy Boulton, ktorý zdolal druhú ženu na turnaji Detu Hedmanovú taktiež 3:1 na sety. Veľkú drámu predviedli Danny Baggish a Damon Heta, keď Američan viedol už 2:0 na sety, no Austrálčan sa postaral o obrat, pričom mal niekoľko šancí ukončiť zápas. To sa mu však nepodarilo a tak do ďalšieho kola postupuje Baggish. Na záver večera sa predstavila svetová jednotka. Holanďan Michael van Gerwen nenechal nič na náhodu a zvládol vstup do Majstrovstiev sveta na výbornú.

MS v šípkach 2020/21, piaty hrací deň, sobota 19.12.2020
Steve Lennon (Ír.) - Daniel Larsson (Švéd.) 3:1
Scott Waites (Ang.) - Matt Campbell (Kan.) 3:2
Kim Huybrechts (Belg.) - Di Zhuang (Čína) 3:0
Mervyn King (19-Ang.) - Max Hopp (Nem.) 3:1

Nico Kurz (Nem.) - Andy Hamilton (Ang.) 3:1
Andy Boulton (Ang.) - Deta Hedmanová (Ang.) 3:1
Danny Baggish (USA) - Damon Heta (Aus.) 3:2
Michael van Gerwen (1-Hol.) - Ryan Murray (Škót.) 3:0

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora