Novinky - 22.12.2020 23:31

MS v šípkach: Bývalý majster sveta končí spoločne s legendou tohto športu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Osem hracích dní majú za sebou šípkari na Majstrovstvách sveta PDC v Londýne. Dva dni pred Vianocami sa pred terč postavila aj nasadená päťka turnaja Rob Cross. Bývalý majster sveta však vo svojom prvom vystúpení na tomto šampionáte zaváhal a nestačil na zlepšujúceho sa Dirka van Duijvenbodeho.

Popoludňajšia časť programu priniesla štyri zaujímavé súboje. Najskôr sa z postupu do tretieho kola radoval reprezentant Severného Írska Brendan Dolan, ktorého po hladkom víťazstve nasledoval aj Angličan Joe Cullen. Dramatický zápas medzi Simonom Whitlockom a Dariusom Labanauskasom dopadol lepšie pre Austrálčana, zatiaľ čo o prekvapenie sa postaral americký šípkar Danny Baggish. Ten vyradil dvojnásobného majstra sveta Adriana Lewisa a môže sa pripravovať na súboj tretieho kola s Glenom Durrantom.

Večerný program odštartoval triumfom Holanďan Danny Noppert, ktorý si poradil s Cameronom Carolissenom z Juhoafrickej republiky. Neznámy šípkar sa do druhého kola prebojoval bez boja, keďže jeho pôvodný súper z prvého kola Martijn Kleermaker mal pozitívny test na koronavírus. Druhý večerný zápas taktiež obstaral hráč z Južnej Afriky. Devon Petersen zdolal Steva Lennona a smeruje do ďalšieho kola. Rovnako oslavuje postup aj holandský šípkar Dirk van Duijvenbode. V päťsetovej dráme vyradil nasadenú päťku Roba Crossa. Pomerne hladko uzavrel večer Belgičan Dimitri van den Bergh, ktorý vyradil legendárneho Paula Lima a zaistil si tak miestenku v treťom kole. MS v šípkach pokračujú aj v stredu, keď sa pred terč postavia hráči ako Gary Anderson, Nathan Aspinall či Michael Smith.

MS v šípkach 2020/21, ôsmy hrací deň, utorok 22.12.2020
Brendan Dolan (30-Sev. Ír.) - Edward Foulkes (Jap.) 3:1
Joe Cullen (16-Ang.) - Wayne Jones (Ang.) 3:0
Simon Whitlock (18-Aus.) - Darius Labanauskas (Lit.) 3:2
Danny Baggish (USA) - Adrian Lewis (21-Ang.) 3:1

Danny Noppert (25-Hol.) - Cameron Carolissen (JAR) 3:1
Devon Petersen (29-JAR) - Steve Lennon (Ír.) 3:1
Dirk van Duijvenbode (Hol.) - Rob Cross (5-Ang.) 3:2
Dimitri van den Bergh (9-Belg.) - Paul Lim (Sing.) 3:0

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora