Novinky - 27.12.2020 22:57

MS v šípkach: Obhajca titulu senzačne končí už v treťom kole!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/Youtube

Po vianočných sviatkoch sa opäť pred terč postavili najlepší šípkari sveta. Dnes bolo na programe šesť zápasov, ktoré otvorili tretie kolo Majstrovstiev sveta PDC. V Londýne sa poväčšine predstavili nasadení hráči bojujúci o postup medzi šestnásť najlepších.

Popoludnie prinieslo tri stretnutia, pričom dve z nich boli mimoriadne suverénne. Na úvod si poľský reprezentant Krzysztof Ratajski s prehľadom poradil so skúseným Austrálčanom Simonom Whitlockom 4:0 na sety. Nasledoval o čosi vyrovnanejší zápas medzi nenasadenými hráčmi. Domáci Ryan Searle si napokon vybojoval postup do osemfinále po víťazstve nad Belgičanom Kimom Huybrechtsom v pomere 4:2 na sety. Ďalší jednoznačný súboj bol ten medzi belgickým mladíkom Dimitrim van den Berghom a Holanďanom Jermainom Wattimenom. Talentovaný Belgičan nedal svojmu súperovi šancu a môže sa tak po víťazstve 4:0 pripravovať na ďalší zápas.

Večer boli na programe ďalšie tri súboje tretieho kola. Veľká dráma sa odohrala medzi anglickým reprezentantom Joeom Cullenom a Walesanom Jonnym Claytonom. Víťaz, ktorým sa stal domáci šípkar, potreboval na úspech všetkých sedem možných legov, keď vyhral 4:3. Do hry sa následne po niekoľkých dňoch dostal aj obhajca titulu Peter Wright, avšak svoj duel nezvládol. S Nemcom Gabrielom Clemensom odohral sedem vyrovnaných setov, no odchádza s prehrou 3:4. Svoj úspech z minulého šampionátu tak nezopakuje, čím sa otvára šanca pre ďalších. Jedným z favoritov na zisk titulu je svetová jednotka Michael van Gerwen. Holanďan svojim skvelým výkonom nedal šancu domácemu Rickymu Evansovi a v osemfinále si zahrá s Joeom Cullenom. Majstrovstvá sveta PDC pokračujú už v pondelok ďalšími šiestimi zápasmi tretieho kola.

MS v šípkach 2020/21, tretie kolo, nedeľa 27.12.2020
Krzysztof Ratajski (15-Poľ.) - Simon Whitlock (18-Aus.) 4:0
Ryan Searle (Ang.) - Kim Huybrechts (Belg.) 4:2
Dimitri van den Bergh (9-Belg.) - Jermaine Wattimena (24-Hol.) 4:0

Joe Cullen (16-Ang.) - Jonny Clayton (17-Wal.) 4:3
Gabriel Clemens (31-Nem.) - Peter Wright (2-Škót.) 4:3
Michael van Gerwen (1-Hol.) - Ricky Evans (32-Ang.) 4:0

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora