Novinky - 28.12.2020 23:47

MS v šípkach: Minuloročný semifinalista končí, svetová trojka pokračuje

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/Youtube

Posledný decembrový pondelok patril jedenástemu hraciemu dňu šípkarských Majstrovstiev sveta organizácie PDC. Na programe bolo opäť šesť zápasov a fanúšikovia pred televíznymi obrazovkami sledovali okrem jednoznačných výkonov aj dramatické súboje.

Popoludňajšie zápasy priniesli dva jednoznačné priebehy a jedno prekvapenie. Najskôr skúsený domáci šípkar Mervyn King po skvelej hre zdolal taktiež výborne hrajúceho Joseho de Sousu 4:0 na sety. Nasledoval ďalší suverénny výkon, keď sa predviedol Holanďan Dirk van Duijvenbode. Bez straty setu dokázal zdolať mladíka Adama Hunta a môže sa tak tešiť na osemfinále. V ňom si zahrá aj ďalší holandský reprezentant Vincent Van der Voort, ktorý prekvapivo vyradil nasadenú šestku Nathana Aspinalla. V kvalitnom súboji sa zrodil výsledok 4:2 a postup papierového outsidera.

Večerný program odštartoval maratónsky zápas. Bývalý dvojnásobný majster sveta Gary Anderson si po vyrovnanom priebehu poradil s Mensurom Suljovičom 4:3 na sety. Následne sa pred terč postavil tretí nasadený Gerwyn Price, ktorý odohral ďalší napínavý súboj na šampionáte, no Brendana Dolana zdolal a môže sa pripravovať na osemfinále s Mervynom Kingom. Posledným zápasom jedenásteho hracieho dňa bol stret Glena Durranta s doterajším prekvapením turnaja Dannym Baggishom. Ten vyznel v prospech domáceho hráča, ktorý si v osemfinále zahrá s Dirkom van Duijvenbodem.

MS v šípkach 2020/21, tretie kolo, pondelok 28.12.2020
Mervyn King (19-Ang.) - Jose de Sousa (14-Por.) 4:0
Dirk van Duijvenbode (Hol.) - Adam Hunt (Ang.) 4:0
Vincent Van der Voort (27-Hol.) - Nathan Aspinall (6-Ang.) 4:2

Gary Anderson (13-Škót.) - Mensur Suljovič (20-Rak.) 4:3
Gerwyn Price (3-Wal.) - Brendan Dolan (30-Sev. Ír.) 4:3
Glen Durrant (12-Ang.) - Danny Baggish (USA) 4:2

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora