Novinky - 29.12.2020 23:40

MS v šípkach: Svetová jednotka krok od vyradenia vo fantastickom zápase!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/Youtube

Štyri zápasy tretieho a dva osemfinálové duely boli na programe v rámci dvanásteho hracieho dňa Majstrovstiev sveta v šípkach. Skompletizovala sa teda šestnástka najlepších a zároveň sme spoznali aj prvých dvoch štvrťfinalistov, pričom jedným z nich je svetová jednotka Michael van Gerwen z Holandska.

Popoludnie otvoril stret dvoch domácich šípkarov. Nasadená sedmička James Wade síce dokázala v piatom sete predviesť perfektné zatvorenie na 9 šípok, no ani to nestačilo na postup. Stephen Bunting uspel po výsledku 4:2 na sety a zajtra si zahrá v osemfinále s Ryanom Searlom. Z postupu sa raduje aj jedenásty nasadený Daryl Gurney, ktorý si pomerne hladko poradil s Chrisom Dobeym a medzi šestnástimi najlepšími vyzve Vincenta Van der Voorta. Suverénne víťazstvo si pripísal aj Devon Petersen v súboji s Jasonom Lowom. V osemfinále si zahrá zajtra s Garym Andersonom.

Tretie kolo Majstrovstiev sveta PDC uzavreli Dave Chsinall s Dannym Noppertom. Holanďan síce išiel do vedenia 2:0 na sety, no Angličan sa postaral o obrat a v zajtrajšom osemfinále ho čaká neľahký protivník v podobe Dimitriho van den Bergha. Drámu až do samého záveru predviedli v prvom osemfinálovom zápase Krzysztof Ratajski a Gabriel Clemens. Obaja sa v záverečnom legu celého stretnutia trápili na zatváraní, no pevnejšie nervy ukázal Poliak a stal sa prvým štvrťfinalistom. Fantastický duel plný 180tok predviedli na záver dnešného večera Michael van Gerwen a Joe Cullen. Na rozhodnutie bolo potrebných všetkých sedem setov, pričom v tom poslednom bolo dôležité udržať nervy na uzde a najmä neurobiť chybu. To sa lepšie podarilo svetovej jednotke, ktorá dokázala vyhrať posledný leg celého zápasu. Holanďan tak po nádhernom boji postúpil do štvrťfinále, ktoré si zahrá na Nový rok. Program osemfinále však pokračuje zajtra ďalšími šiestimi zápasmi.

MS v šípkach 2020/21, tretie kolo, utorok 29.12.2020
Stephen Bunting (26-Ang.) - James Wade (7-Ang.) 4:2
Daryl Gurney (11-Sev. Ír.) - Chris Dobey (22-Ang.) 4:1
Devon Petersen (29-JAR) - Jason Lowe (Ang.) 4:0
Dave Chisnall (8-Ang.) - Danny Noppert (25-Hol.) 4:2

MS v šípkach 2020/21, osemfinále, utorok 29.12.2020
Krzysztof Ratajski (15-Poľ.) - Gabriel Clemens (31-Nem.) 4:3
Michael van Gerwen (1-Hol.) - Joe Cullen (16-Ang.) 4:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora