Novinky - 30.12.2020 23:22

MS v šípkach: Anderson v starej forme, spoľahlivý Price

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/Youtube

Posledné zápasy v roku 2020 boli dnes na programe na Majstrovstvách sveta PDC. Šesť osemfinálových stretnutí určilo kompletnú štvrťfinálovú osmičku hráčov, a tak sa bolo na čo pozerať. Svoje umenie vo veľkom štýle predviedli napríklad Gary Anderson, Gerwyn Price či Dimitri van den Bergh.

Popoludňajší program otvoril jedenásty nasadený Daryl Gurney, ktorý nastupoval do stretnutia s Vincentom Van der Voortom ako favorit. V zápase bol dokonca blízko deväťšípkového zatvorenia, no minul až poslednú šípku na double 12. Papierové predpoklady však dokázal naplniť, keď zvíťazil 4:2 na sety a na Nový rok si zahrá štvrťfinále. Druhým duelom trinásteho hracieho dňa bol súboj dvoch domácich šípkarov. Ten po tuhom boji napokon vyznel pre Stephena Buntinga, ktorý zdolal Ryana Searla 4:3 na sety. Posledné popoludňajšie stretnutie obstarali Devon Petersen a Gary Anderson. Škót predviedol šípky ako počas svojej niekdajšej formy a Juhoafričanovi nedal po víťazstve 4:0 na sety žiadnu šancu.

Večernú časť zahájili Dirk van Duijvenbode a Glen Durrant. Holanďan síce v zápase prehrával 0:2 i 1:3, no napriek tomu sa nevzdal a dokázal duel otočiť. Teší sa z víťazstva 4:3 na sety a pripraviť sa môže na novoročné štvrťfinále s Garym Andersonom. Svoj zatiaľ najlepší výkon na turnaji ukázal tretí nasadený Gerwyn Price, ktorý si poľahky poradil s Mervynom Kingom 4:1 na sety. Vo štvrťfinále si zahrá s Darylom Gurneym a stále tiež živí šancu dostať sa na post svetovej jednotky. Na záver večera sa vo vynikajúcom svetle predviedol aj Dave Chisnall. Ten po skvelom výkone porazil rozbehnutého Dimitriho van den Bergha a na Nový rok si zahrá s Michaelom van Gerwenom.

MS v šípkach 2020/21, osemfinále, streda 30.12.2020
Daryl Gurney (11-Sev. Ír.) - Vincent Van der Voort (27-Hol.) 4:2
Stephen Bunting (26-Ang.) - Ryan Searle (Ang.) 4:3
Gary Anderson (13-Škót.) - Devon Petersen (29-JAR) 4:0

Dirk van Duijvenbode (Hol.) - Glen Durrant (12-Ang.) 4:3
Gerwyn Price (3-Wal.) - Mervyn King (19-Ang.) 4:1
Dave Chisnall (8-Ang.) - Dimitri van den Bergh (9-Belg.) 4:2

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora