Novinky - 01.01.2021 22:09

MS v šípkach: Totálny debakel! Svetová jednotka končí pred bránami semifinále!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/Youtube

Po krátkej jednodňovej prestávke sa vrátili Majstrovstvá sveta PDC štyrmi štvrťfinálovými stretnutiami. V hre tak bolo osem najlepších na aktuálnom šampionáte, ktorí si to rozdali o štyri miestenky v semifinále.

Prvým zápasom roka 2020 bol anglicko-poľský súboj Stephena Buntinga s Krzysztofom Ratajskim. Domáci šípkar počas celého zápasu viedol a aj napriek pokusu o zdramatizovanie zo strany Poliaka uspel. Bunting sa raduje z víťazstva 5:3 na sety a môže sa pripravovať na zajtrajšie semifinále. V ňom si zahrá aj dvojnásobný šampión Gary Anderson. Škótsky reprezentant síce prehral prvý set s Holanďanom Dirkom van Duijvenbodem, no ďalších päť si uchmatol pre seba. Suverénne tak vykročil do nového roka víťazstvom a zahrá si medzi štyrmi najlepšími na Majstrovstvách sveta.

Večerný program otvorili v pomyselnom súboji Walesu so Severným Írskom Gerwyn Price a Daryl Gurney. Obaja mali v zápase lepšie i horšie momenty, čo sa odzrkadlilo na skóre. Price išiel rýchlo do vedenia 2:0 na sety, no vzápätí Gurney vyrovnal na 2:2. Rovnako to vyzeralo aj v ďalších setoch, po ktorých musel rozhodnúť až ten posledný. Za stavu 4:4 na sety a 2:2 na legy podával Walesan a zvládol zápas ukončiť presným zatvorením double 20. V semifinále si tak zahrá so Stephenom Buntingom. Záverečné štvrťfinále prinieslo obrovské prekvapenie. Angličan Dave Chisnall totiž nedal žiadnu šancu svetovej jednotke Michaelovi van Gerwenovi. Holanďanovi uštedril debakel 5:0 na sety a po skvelom výkone sa prebojoval do semifinále, v ktorom si v sobotu večer zahrá s Garym Andersonom.

MS v šípkach 2020/21, štvrťfinále, piatok 1.1.2021
Stephen Bunting (26-Ang.) - Krzysztof Ratajski (15-Poľ.) 5:3
Gary Anderson (13-Škót.) - Dirk van Duijvenbode (Hol.) 5:1

Gerwyn Price (3-Wal.) - Daryl Gurney (11-Sev. Ír.) 5:4
Dave Chisnall (8-Ang.) - Michael van Gerwen (1-Hol.) 5:0

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora