Novinky - 02.01.2021 23:15

MS v šípkach: Vo finále Price a Anderson

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Semifinálové zápasy boli na programe v rámci dnešného dňa na Majstrovstvách sveta PDC v Londýne. V hre zostali dvaja Angličania a po jednom zástupcovi mali Wales a Škótsko. Finálový večer však bude bez domáceho zástupcu.

Prvé semifinále prinieslo pomerne vyrovnaný súboj Gerwyna Prica so Stephenom Buntingom. V prvej polovici zápasu viedol anglický šípkar, no neskôr waleský reprezentant ukázal, prečo je svetovou trojkou. Rekordný počet zatvorení cez sto bodov priniesol Pricovi historicky prvý postup do finále Majstrovstiev sveta. Stále tiež živí nádej na post svetovej jednotky. Na čelo rebríčka PDC Order of Merit sa dostane v prípade, že sa stane novým majstrom sveta.

Druhé stretnutie o finálovú miestenku obstarali Gary Anderson a Dave Chisnall. Počas celého súboja viedol škótsky reprezentant, ktorý si napokon dokázal vybojovať účasť vo finále. Držiteľ dvoch majstrovských titulov tak bude mať šancu pridať tretí a to už v nedeľu 3. januára. Jeho súperom bude aktuálna svetová trojka Gerwyn Price.

MS v šípkach 2020/21, semifinále, sobota 2.1.2021
Gerwyn Price (3-Wal.) - Stephen Bunting (26-Ang.) 6:4
Gary Anderson (13-Škót.) - Dave Chisnall (8-Ang.) 6:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora