Novinky - 03.01.2021 22:41

MS v šípkach: Fantastický výkon! Price nedal Andersonovi šancu a bude svetovou jednotkou!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Od 15. decembra bojovali najlepší šípkari sveta o majstrovský titul v Londýne. Pomerne skoro bolo jasné, že triumf nedokáže obhájiť Škót Peter Wright, ktorý stroskotal v treťom kole. Neskôr sa z turnaja porúčal aj najväčší favorit Michael van Gerwen, čo ponúklo príležitosť ostatným hráčom. Najďalej sa na šampionáte dostali tretí nasadený Gerwyn Price a trinásty nasadený Gary Anderson.

Pomyselný súboj Walesu so Škótskom tak obstarali populárni šípkari, ktorí od úvodu predvádzali nádhernú hru. Po skvelom obrate získal prvý finálový set Price, na čo však odpovedal vyrovnaním na 1:1 Anderson. Ďalšie dva sety ale išli znovu za tretím nasadeným. Walesan si tak vypracoval náskok najmä skvelým zatváraním. To sa počas úvodných štyroch setov vyšplhalo až na takmer 77%.

Aj piaty set sa stal korisťou rozbehnutého waleského reprezentanta. Ten podával naďalej vo finále neskutočný výkon, ktorý mohol podčiarknuť v šiestom sete zatvorením na 9 šípok. To sa síce nepodarilo, keď po ôsmich perfektných hodoch prišla nepresná šípka na double 12. Svojim výkonom v tomto sete sa však Price zapísal do histórie, keď sa jeho priemer vyšplhal až na 136,6 bodu, čo je najviac v jednom sete na Majstrovstvách sveta.

Záver finálového duelu mal Walesan pevne vo svojich rukách, keďže po siedmich setoch viedol 5:2. Set číslo osem patril opäť Pricovi, ktorý tak bol už len krôčik od premiérového titulu majstra sveta. Ten mohol získať hneď v nasledujúcom sete, no nevyužil šesť šípok na víťazstvo. Na definitívne potvrdenie si tak musel počkať do desiateho setu, v ktorom najskôr pokračoval Walesanov útlm. Napokon však hru zlepšil a set zvládol pomerom 3:2 na legy. Celkovo tak uspel po výsledku 7:3 na sety. Vďaka úspechu na londýnskom šampionáte sa Price po prvýkrát v kariére stane svetovou jednotkou a po dlhých mesiacoch tak vystrieda na tróne Michaela van Gerwena.

MS v šípkach 2020/21, finále, nedeľa 3.1.2021
Gerwyn Price (3-Wal.) - Gary Anderson (13-Škót.) 7:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora